Taiwanese kookprofessionals geven Nederlandse studenten kookles

Auteur: Thijs Jacobs
Onderwijs Gastronomie 15 mei 2017
Taiwanese kookprofessionals geven Nederlandse studenten kookles

Op 10 mei bezocht een Taiwanese delegatie Zadkine Horeca, Toerisme, Facilitair & Dienstverlening in het kader van een Taiwanese promotiecampagne van hun keuken in Europa (2017 Taiwanese Culinary Art Promotion Program Europe).

Het bezoek aan Zadkine startte met een welkomstwoord van de hoofdsecretaris van de ‘Overseas Community Affairs Council’ in Den-Haag (OCAC Taiwan). Deze commissie houdt zich bezig met de uitwisseling van cultuur, educatie, economie en informatie tussen Taiwan en de overzeese Taiwanezen.

Daarna startte de kookworkshop aan een klas Zadkine studenten en docenten van de horecavakopleidingen. De studenten kregen les over concepts en trends van de Taiwanese keuken. Daarna gingen ze zelf aan de slag met verschillende gerechten: gesneden varkensvlees met knoflooksaus, filet mignon in zwarte pepersaus, kip in gong bao saus en een kirin visgerecht. De gerechten zagen er geweldig uit en de studenten waren erg geboeid tijdens de workshop. Het was een ontzettend leuke en leerzame middag.

Docenten waren de meegereisde Taiwanese professionals; de heer Cheng-Chung, Chen, Professional Specialist (Associate Professor Level) en de heer Xander Lee: Executive Chef van het Taiwanese JOHOJiA restaurant.


Overig nieuws