Start vijfde editie Gaia Green Awards

15 januari 2020 | David Bakker
Start vijfde editie Gaia Green Awards<

Vanaf vandaag start de vijfde editie van de Gaia Green Awards. Het aantal nieuwe duurzame horecalocaties in Nederland en België schiet als paddenstoelen uit de grond, waardoor voor de komende editie nog meer spanning wordt verwacht. De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 22 september 2020 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

 Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2020 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits en publiekstemmen komt de jury uiteindelijk tot een winnaar.

Winnaars 2019

Op 24 september 2019 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt door Leon Keekstra  (Stadsbemoeial Rotterdam) in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De trotse winnaars in 2019 per categorie zijn:

• Hotel - Blooming (Bergen)
• Restaurant – Veggies on Fire (Den Haag)
• Strandpaviljoen – The Shore (Scheveningen)

De publieksprijs 2019 is gegaan naar De Bottelarij uit België. Naast de awards gemaakt door kunstenaars van hetWerkvan, ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en een duurzaam goodiebag met verantwoorde producten van verschillende leveranciers van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. ?Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2019 is gegaan naar Mr. & Mrs. Watson (Amsterdam). 

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie uit Nederland en België die grote stappen hebben genomen om hun organisatie te verduurzamen. De award bestaat uit 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.  

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen.

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: