Spanning bij NK Oestersteken

21 mei 2015 |
Spanning bij NK Oestersteken<

Afgelopen week vond de laatste voorronde plaats van het 22e NK Oestersteken. De winnaars van de voorrondes strijden tijdens horecavakbeurs BBB, die
van 5 t/m 7 oktober 2015 wordt georganiseerd in MECC Maastricht, om het nationale kampioenschap.

Vakkundig openen van de oester
De laatste voorronde vond plaats in Velserbroek tijdens Villa’s Culinaire Wijntheater op het strand van Villa Westend. Tijdens dit culinaire festival werden allerlei shows opgevoerd met als thema’s kreeft, oesters, wijn en glaswerk. De voorronde van het NK Oestersteken was het hoogtepunt van het festival. 8 Mannen en 1 vrouw streden om een felbegeerde finaleplek. Een driekoppige jury o.l.v. de winnaar van 2014, Bas de Koeijer, bekeek het openen van 30 Zeeuwse platte oesters per deelnemer, op tijdsnelheid en de vakkundigheid van openen en presentatie.

De winnaars:
1 Peter Oreel (Zeeuwse Oestermannen)
2 Roxanne Willemse (Sanna’s Cookery)
3 Jan ter Beek (leerling ROC Amsterdam, stagiair Okura Amsterdam)



Aan de finale tijdens horecavakbeurs BBB nemen 5 kandidaten deel. De nummers 1 en 2 mogen deelnemen aan de EK (European Oyster Opening Championships) en WK (Oyster Opening World Cup).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: