Simple opent restaurant in de oude Pastoefabriek Utrecht

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Na een aantal succesvolle jaren op de Lange Nieuwstraat is restaurant Simple klaar voor een nieuwe stap en verhuist in het eerste kwartaal van 2017 naar de oude Pastoefabriek.
Op de Lange Nieuwstraat is er onvoldoende ruimte om te groeien. Deze is gevonden in de wijk Rotsoord. De in ontwikkeling zijnde wijk, het industriële karakter van het pand, de parkeermogelijkheden voor de deur en natuurlijk het terras aan de Vaartsche Rijn maakt dit een unieke kans.


In het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek zal Simple vanaf het eerste kwartaal van 2017 haar deuren openen. Binnen zal er plek zijn voor 50 personen met een terras aan het water van de Vaartsche Rijn.
De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden, de leidingen, takels en de stoomketel blijven zichtbaar. Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is zicht op de schitterende Vaartsche Rijn.
De informele sfeer, gastvrijheid, het meer gerechten menu alsmede de gehele brigade zal gewoon mee verhuizen naar deze unieke locatie.


Naast het Ketelhuis zal er in de oude Mallenkamer (anno 1893) mogelijkheid zijn voor besloten bijeenkomsten. Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij (anno 1927) vestigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: