Simple opent restaurant in de oude Pastoefabriek Utrecht

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Na een aantal succesvolle jaren op de Lange Nieuwstraat is restaurant Simple klaar voor een nieuwe stap en verhuist in het eerste kwartaal van 2017 naar de oude Pastoefabriek.
Op de Lange Nieuwstraat is er onvoldoende ruimte om te groeien. Deze is gevonden in de wijk Rotsoord. De in ontwikkeling zijnde wijk, het industriële karakter van het pand, de parkeermogelijkheden voor de deur en natuurlijk het terras aan de Vaartsche Rijn maakt dit een unieke kans.


In het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek zal Simple vanaf het eerste kwartaal van 2017 haar deuren openen. Binnen zal er plek zijn voor 50 personen met een terras aan het water van de Vaartsche Rijn.
De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden, de leidingen, takels en de stoomketel blijven zichtbaar. Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is zicht op de schitterende Vaartsche Rijn.
De informele sfeer, gastvrijheid, het meer gerechten menu alsmede de gehele brigade zal gewoon mee verhuizen naar deze unieke locatie.


Naast het Ketelhuis zal er in de oude Mallenkamer (anno 1893) mogelijkheid zijn voor besloten bijeenkomsten. Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij (anno 1927) vestigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: