Simple opent restaurant in de oude Pastoefabriek Utrecht

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Na een aantal succesvolle jaren op de Lange Nieuwstraat is restaurant Simple klaar voor een nieuwe stap en verhuist in het eerste kwartaal van 2017 naar de oude Pastoefabriek.
Op de Lange Nieuwstraat is er onvoldoende ruimte om te groeien. Deze is gevonden in de wijk Rotsoord. De in ontwikkeling zijnde wijk, het industriële karakter van het pand, de parkeermogelijkheden voor de deur en natuurlijk het terras aan de Vaartsche Rijn maakt dit een unieke kans.


In het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek zal Simple vanaf het eerste kwartaal van 2017 haar deuren openen. Binnen zal er plek zijn voor 50 personen met een terras aan het water van de Vaartsche Rijn.
De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden, de leidingen, takels en de stoomketel blijven zichtbaar. Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is zicht op de schitterende Vaartsche Rijn.
De informele sfeer, gastvrijheid, het meer gerechten menu alsmede de gehele brigade zal gewoon mee verhuizen naar deze unieke locatie.


Naast het Ketelhuis zal er in de oude Mallenkamer (anno 1893) mogelijkheid zijn voor besloten bijeenkomsten. Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij (anno 1927) vestigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: