Shop in shop Vlaamsch Broodhuys

6 september 2013
Shop in shop Vlaamsch Broodhuys

Restaurant de Opera in ’s-Hertogenbosch start met de verkoop van het brood van het Vlaamsch Broodhuys. Vanaf 14 september verkoopt Opera ontbijt, lunch en take away boterhammen van de bakkerij in een
zogeheten shop in shop. In het restaurant serveert chef Harrie Hendriks al ruim een decennium het brood van het Vlaamsch Broodhuys. Op verzoek van gasten starten ze nu met de verkoop van het brood.

*Adressen*
Vlaamsch Broodhuys heeft al zogenaamde Baker’s Cafés, waar ze het brood zelf verkopen, in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. ’s-Hertogenbosch is niet de eerste stad waar een shop in shop geopend is. Eerder zijn er al verkooppunten gestart in Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bergen, Bunnik, Bunschoten, Deventer, Laren, Leiden, Leeuwarden, Nijverdal, Oirschot, Oud-Beijerland, Rhoon, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.

*Vlaamsch Broodhuys*
Sinds 1996 bakken ze bij Vlaamsch Broodhuys, onder de leiding van Dimitri Roels, zuurdesembrood van Nederland. Naast het Camprèmy meel gebruiken ze de eigen kweek zuurdesem, het zeeout uit de Guèrande en het in eigen bakkerij gevitaliseerde water.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws