Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

21 december 2009 |
Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken<

Sergio Herman van het beroemde driesterren-restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks bekend te maken met deze hoogwaardige smaakmaker. Volgend jaar zullen de producent van het zout en de chef-kok diverse malen de aandacht vragen van de professionele horeca en consument, onder meer op de aanstaande Horecava.

Eeuwenoud traditioneel proces
Het bijzondere zout wordt sinds tweeduizend jaar gewonnen aan de oostkust van Groot Brittannië waar de zoute rivier de Blackwater River uitmondt in het Kanaal. Twee keer per maand, bij volle maan en bij nieuwe maan, is het hier springtij. De zee wast dan over de moerassige uiterwaarden en neemt het zout dat is neergeslagen op planten en op de bodem mee in zijn stroom. Op dat moment pompt de familie Osborne van de Maldon Crystal Salt Company het water uit de rivier. Na filtering wordt de ontstane pekel in grote bassins zorgvuldig verwarmd, zo ontstaan door verdamping knapperige piramidevormige zoutkristallen. Dit procedé geschiedt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier in Maldon.

Positieve reactie
Deze authentieke atmosfeer, het feit dat het zout geheel biologisch gewonnen wordt, en de bijzondere structuur van het zout waren al veel langer bekend bij Sergio Herman. Hij laat al bijna 20 jaar elk half jaar een nieuwe voorraad Maldon sea salt flakes uit Engeland bezorgen. Daarom reageerde hij ook direct positief op het verzoek van de familie Osborne om mee te werken aan de lancering van dit culinaire zout voor de Nederlandse horeca en huishoudens.

Te koop bij detail- en groothandel
Sinds kort ligt Maldon sea salt flakes in de supermarkten van Albert Heijn en Super de Boer. De consumentenadviesprijs voor een doosje Maldon salt van 125 gram is €3,19. Ook is Maldon salt voor de horeca verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, DeliXL en Kruidenier Foodservices. Voor een doosje van 250 gram vraagt de groothandel zo’n €4,25. Maldon salt wordt geïmporteerd door Jozo, marktleider in keukenzout en opererend onder de paraplu van AkzoNobel.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: