Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

21 december 2009 |
Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken<

Sergio Herman van het beroemde driesterren-restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks bekend te maken met deze hoogwaardige smaakmaker. Volgend jaar zullen de producent van het zout en de chef-kok diverse malen de aandacht vragen van de professionele horeca en consument, onder meer op de aanstaande Horecava.

Eeuwenoud traditioneel proces
Het bijzondere zout wordt sinds tweeduizend jaar gewonnen aan de oostkust van Groot Brittannië waar de zoute rivier de Blackwater River uitmondt in het Kanaal. Twee keer per maand, bij volle maan en bij nieuwe maan, is het hier springtij. De zee wast dan over de moerassige uiterwaarden en neemt het zout dat is neergeslagen op planten en op de bodem mee in zijn stroom. Op dat moment pompt de familie Osborne van de Maldon Crystal Salt Company het water uit de rivier. Na filtering wordt de ontstane pekel in grote bassins zorgvuldig verwarmd, zo ontstaan door verdamping knapperige piramidevormige zoutkristallen. Dit procedé geschiedt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier in Maldon.

Positieve reactie
Deze authentieke atmosfeer, het feit dat het zout geheel biologisch gewonnen wordt, en de bijzondere structuur van het zout waren al veel langer bekend bij Sergio Herman. Hij laat al bijna 20 jaar elk half jaar een nieuwe voorraad Maldon sea salt flakes uit Engeland bezorgen. Daarom reageerde hij ook direct positief op het verzoek van de familie Osborne om mee te werken aan de lancering van dit culinaire zout voor de Nederlandse horeca en huishoudens.

Te koop bij detail- en groothandel
Sinds kort ligt Maldon sea salt flakes in de supermarkten van Albert Heijn en Super de Boer. De consumentenadviesprijs voor een doosje Maldon salt van 125 gram is €3,19. Ook is Maldon salt voor de horeca verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, DeliXL en Kruidenier Foodservices. Voor een doosje van 250 gram vraagt de groothandel zo’n €4,25. Maldon salt wordt geïmporteerd door Jozo, marktleider in keukenzout en opererend onder de paraplu van AkzoNobel.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: