Say Cheese is lekkerste lunchbroodje

2 november 2012 |
Say Cheese is lekkerste lunchbroodje<

Het broodje Say Cheese! van 'T Stiefkwartierke uit Breda is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012. Het broodje van Jurgen de Ruijter kreeg de meeste punten van de jury.

Uitblinker
De Say Cheese! bestaat uit een drietal gevulde mueslibolletjes. Eén bolletje is belegd met door Gandaham omwikkelde Gorgonzola, een bolletje heeft mozzarella en abrikoos, en de derde geitenkaas waar spek omheen is gewikkeld. In de mueslibolletjes zit een frisse salade van mesclun, komkommer, preiringen en druiven. Naast originaliteit en presentatie blinkt de Say Cheese! uit in smaak. Doordat de kazen zeer goed zijn gedoseerd blijft het een fris en licht broodgerecht.

Lekker afhappen
Uit het jurycommentaar: ‘Drie keer verschillend belegd maar met onderlinge samenhang en opvallende presentatie’. ‘Een waardige winnaar van deze editie van het Lekkerste Lunchroombroodje’. ‘De druiven, prei en salade zijn frisse tegenhangers van de hartige kaas, ham en spek’. ‘Niet met bestek eten, gewoon lekker afhappen’. ‘Vers afgebakken broodjes, pluspunt’. ‘Qua smaak sprong deze inzending eruit door het speelse en goed op elkaar afgestemde gebruik van ingrediënten’. ‘Optimaal broodgebruik’. ‘Vers’. ‘Originele presentatie waarbij de balans tussen de drie soorten kaas juist is’. ‘Pittig, zacht en neutraal’.

Genomineerden
De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Vliegende Hollander van Petra van Stijn (Vé Békery Broodjes & Zo, Arnhem), Prego’s parel van Cris Mosch (Lunchroom Prego, Alkmaar), Sandwich Smaak van Anielka Menner (Smaak, Rijen) en de Javaanse kipsatéwrap van Ed Vischschraper (Bijenkorf Den Haag, Den Haag).

Jury
Lunchroom organiseerde dit jaar wederom de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Na het aanwijzen van vijf genomineerde broodjes heeft een vakjury in de periode tussen 18 augustus en 1 november de kanshebbende lunchgerechten geproefd onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner. De jury lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering, en mondgevoel.

Prima kwaliteit
Lindner: “De jury was het unaniem met elkaar eens. Jurgen de Ruijter mag zich met recht een jaar lang de maker van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes. Tijdens de jurering naar aanleiding van onze bezoeken kreeg geen enkel broodje strafpunten, wat maar aangeeft dat lunchrooms een prima kwaliteit leveren.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: