Say Cheese is lekkerste lunchbroodje

2 november 2012 |
Say Cheese is lekkerste lunchbroodje<

Het broodje Say Cheese! van 'T Stiefkwartierke uit Breda is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012. Het broodje van Jurgen de Ruijter kreeg de meeste punten van de jury.

Uitblinker
De Say Cheese! bestaat uit een drietal gevulde mueslibolletjes. Eén bolletje is belegd met door Gandaham omwikkelde Gorgonzola, een bolletje heeft mozzarella en abrikoos, en de derde geitenkaas waar spek omheen is gewikkeld. In de mueslibolletjes zit een frisse salade van mesclun, komkommer, preiringen en druiven. Naast originaliteit en presentatie blinkt de Say Cheese! uit in smaak. Doordat de kazen zeer goed zijn gedoseerd blijft het een fris en licht broodgerecht.

Lekker afhappen
Uit het jurycommentaar: ‘Drie keer verschillend belegd maar met onderlinge samenhang en opvallende presentatie’. ‘Een waardige winnaar van deze editie van het Lekkerste Lunchroombroodje’. ‘De druiven, prei en salade zijn frisse tegenhangers van de hartige kaas, ham en spek’. ‘Niet met bestek eten, gewoon lekker afhappen’. ‘Vers afgebakken broodjes, pluspunt’. ‘Qua smaak sprong deze inzending eruit door het speelse en goed op elkaar afgestemde gebruik van ingrediënten’. ‘Optimaal broodgebruik’. ‘Vers’. ‘Originele presentatie waarbij de balans tussen de drie soorten kaas juist is’. ‘Pittig, zacht en neutraal’.

Genomineerden
De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Vliegende Hollander van Petra van Stijn (Vé Békery Broodjes & Zo, Arnhem), Prego’s parel van Cris Mosch (Lunchroom Prego, Alkmaar), Sandwich Smaak van Anielka Menner (Smaak, Rijen) en de Javaanse kipsatéwrap van Ed Vischschraper (Bijenkorf Den Haag, Den Haag).

Jury
Lunchroom organiseerde dit jaar wederom de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Na het aanwijzen van vijf genomineerde broodjes heeft een vakjury in de periode tussen 18 augustus en 1 november de kanshebbende lunchgerechten geproefd onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner. De jury lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering, en mondgevoel.

Prima kwaliteit
Lindner: “De jury was het unaniem met elkaar eens. Jurgen de Ruijter mag zich met recht een jaar lang de maker van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes. Tijdens de jurering naar aanleiding van onze bezoeken kreeg geen enkel broodje strafpunten, wat maar aangeeft dat lunchrooms een prima kwaliteit leveren.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: