''Rookruimtes mogen blijven tot 2022''

2 oktober 2018 | David Bakker

Rookruimtes in horecagelegenheden mogen tot 2022 open blijven. Dat maakte Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren bekend tijdens de bestuurdersdag in Arnhem. Deze nieuwe datum zal worden opgenomen in het Preventieakkoord dat later deze week officieel naar buiten komt. 

Willemsen laat weten zeer tevreden te zijn met de uitkomst. "We hebben de laatste maanden keihard gewerkt om de rookruimtes langer open te houden." In februari dit jaar oordeelde de rechter dat rookruimtes in de horeca per direct gesloten moesten worden. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaf in april van dit jaar aan dat alle rookruimtes in de horeca binnen twee jaar moesten sluiten. "Dat hebben we nu weten te rekken tot medio 2022 en daar zijn wij heel erg blij mee."

Absurd

De voorzitter vindt het absurd dat in eerste instantie de rookruimtes in de horeca eerder moesten sluiten dan de rookruimtes in openbare gebouwen. Zowel de Eerste als de Tweede kamer hebben nog een rookruimte. "Dat kan natuurlijk niet. Nog steeds rookt 25 procent van de bevolking. Ik geloof er wél in dat die groep steeds kleiner wordt en uiteindelijk zullen we naar een rookvrije horeca gaan, maar twee jaar is te kort om de ondernemer de mogelijkheid te geven om dit op te lossen. Het scheelt hem of haar gewoon een hoop geld."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: