ROC geeft demonstraties op Bakkerij Dagen

30 januari 2012 |
ROC geeft demonstraties op Bakkerij Dagen<

Acht teams, verbonden aan ROC’s in Nederland, gaan tijdens de Bakkerij Dagen in de Amsterdam RAI demonstraties geven. Met deze wedstrijd krijgen leerlingen de kans zich te profileren als de
toekomstige bakkers en banketbakkers van Nederland. Op dinsdag 6 maart 2012 vindt de opvoering plaats.

De deelnemers
Leerlingen van het Bredase Cingel College, het Edison College uit Apeldoorn, het Friesland College uit Leeuwarden, het ROC van Amsterdam, de Venlose Gilde Opleidingen, de Rijn IJssel Vakschool Wageningen, het Graafschap College uit Doetinchem en ROC Leiden maken hierbij hun opwachting. Elke school vaardigt twee leerlingen af.

Het maken van streekproducten
De leerlingen van de diverse ROC’s maken op de beursvloer van de Bakkerij Dagen streekproducten. Naast de bekende streekproducten als het Brabantse Worstenbroodje, het Friese Suikerbrood en de Limburgse Vlaai worden ook minder bekende producten gemaakt zoals Kalverpoten uit Friesland en Knapkoek uit Limburg. Ook gaan leerlingen aan de slag om van streekproducten kleine desserts, appelgebak en kwarkbolletjes te maken.

De beurs
Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI. De openingstijden van de beurs zijn op zondag 4 maart van 10.00 tot 18.00 uur, maandag 5 maart van 10.00 tot 19.00 uur en dinsdag 6 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: