Restauranteigenaar verrast eenzame zielen

16 november 2015 |
Restauranteigenaar verrast eenzame zielen<

De Amerikaanse restaurantuitbater George Dimopoulos heeft iets leuks in petto voor mensen die Thanksgiving alleen moeten doorbrengen. Met
een briefje aan het raam van de zaak, nodigt hij eenzamen uit om gratis te komen eten.

Gezellig samenzijn
In Amerika staat Thanksgiving voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. In de realiteit heeft echter niet iedereen het geluk om te vieren met dierbaren, waardoor de klemtoon in de feestelijke periode vaak op hun eenzaamheid komt te liggen. George Dimopoulos, eigenaar van restaurant George’s Senate Coney Island in het Amerikaanse Northville in Michigan, wil daar iets aan doen. De eigenaar schreef een uitnodiging en plakte die aan een raam van zijn zaak. "Als iemand alleen thuis is op Thanksgiving, kom dan gratis eten bij ons", staat er te lezen. Daarnaast laat de uitbater weten dat zijn aanbod op donderdag 26 november de hele dag geldig is.

Al tien jaar gratis Thanksgiving-maal
De uitbater biedt eenzamen al tien jaar een gratis maaltijd aan op Thanksgiving en heeft daar een heel goede reden voor. "Ik heb een persoonlijke reden voor deze vrijgevigheid. Ik ben ooit ook alleen geweest en herinner me naast de goede momenten ook zeker de minder leuke periodes. Door dit initiatief maak ik een beetje verlies, maar het voelt goed om anderen te helpen. Mensen appreciëren het echt", vertelt hij aan ABC News.



Uitnodiging
Zijn uitnodiging komt nu pas in het nieuws omdat er voor het eerst iemand een foto van heeft gemaakt. Een gebruiker van de sociale netwerksite Reddit deelde de hartverwarmende uitnodiging, die nu al bijna drie miljoen keer is bekeken.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: