Restaurant MOS Amsterdam op IJdock

6 juli 2015 |
Restaurant MOS Amsterdam op IJdock<

Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo hebben als locatie voor MOS Amsterdam gekozen voor
IJDock. Het restaurant, dat plaats biedt aan ruim 80 personen, komt schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog. Naar verwachting kan men vanaf augustus 2015 culinair genieten op dit prachtige stukje Amsterdam.

Frans-internationale keuken
Het nieuwe restaurant MOS Amsterdam wordt gerund door chef-kok Egon van Hoof (voormalig keukenchef van Stefan van Sprangs sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen) en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo (voormalig maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht). MOS Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Egon van Hoof, opgeleid door onder meer Ron Blaauw, vertelt: “De ligging, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maken dit dé locatie voor ons nieuwe restaurant.”

Uniek terras
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling. Daarnaast biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ. Henry Pattiwael van Westerloo vervolgt: “De totale beleving is waar het bij MOS Amsterdam om draait. Dit betekent aangename service, fine dining en een feel good sfeer.” “Deze fantastische locatie gaat daar zeker aan bijdragen”, aldus de beide heren.

Bedrijvigheid op IJDock
IJDock is het nieuwe anker aan het IJ, zo'n 500 meter westelijk van het Centraal Station in Amsterdam. Een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen. Op de begane grond van het woongebouw zijn onder andere gevestigd Ma Bella Cakery, Bagels & Beans en MisterGreen (gespecialiseerd in verhuur van elektrisch vervoersmiddelen) en de bijzondere groentewinkel Green Haven. Deze bijzondere zaak is gespecialiseerd in biologische groenten, met miniatuurgroenten en zogenaamde 'vergeten’ groenten in het assortiment. In het hotel is restaurant I-Dock gevestigd.

Naast de commerciële ruimten is er het Paleis van Justitie, een appartementengebouw, een kantoortoren waarin onder andere de Waterpolitie van het KLPD en diverse advocatenkantoren zijn gevestigd, Room Mate hotel en passantenhaven gerealiseerd. De onderliggende parkeergarage omvat 500 plaatsen, waarvan 350 openbaar en is eigendom van Interparking.

Op de foto: Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: