Restaurant MOS Amsterdam is geopend

3 september 2015 |
Restaurant MOS Amsterdam is geopend<

Het nieuwe restaurant van Egon van Hoof en Henry Pattiwael van Westerloo, MOS Amsterdam heeft zijn deuren geopend. Binnen een aantal maanden is de grote lege ruimte omgetoverd tot een restaurant in Parijse en Arabische sferen. Het restaurant ligt op het stadseiland IJdock, 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, wat door toeristen al wordt bestempeld als klein Manhattan.

Interieur
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur is naar eigen zeggen warm en verdeeld in intieme ruimtes, de tafels zijn gemaakt van oude spoorwegonderdelen en naast de moswand en het gebruik van koper variëren de kleuren van de roestrode staalconstructie tot donker turquoise en zwartbruin. Ook biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ.

Menukaart
MOS Amsterdam is van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner en zaterdags voor diner geopend. De keuken is Fransinternationaal georiënteerd en er wordt gewerkt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Chef-kok en mede-eigenaar Egon van Hoof lanceert vandaag de nieuwe uitgebreide menukaart. Naast het maandelijks wisselende vier-, vijf- of zesgangenmenu staan er op de kaart diverse gerechtjes zoals in gerookte boter gebakken runderstaartstuk met geglaceerde sjalot en zwarte knoflook en jus met lavas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: