Restaurant MOS Amsterdam is geopend

3 september 2015
Restaurant MOS Amsterdam is geopend

Het nieuwe restaurant van Egon van Hoof en Henry Pattiwael van Westerloo, "MOS Amsterdam":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurant-mos-amsterdam-op-ijdock-10311/, heeft zijn deuren geopend. Binnen een aantal
maanden is de grote lege ruimte omgetoverd tot een restaurant in Parijse en Arabische sferen. Het restaurant ligt op het stadseiland IJdock, 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, wat door toeristen al wordt bestempeld als klein Manhattan.

*Interieur*
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur is naar eigen zeggen warm en verdeeld in intieme ruimtes, de tafels zijn gemaakt van oude spoorwegonderdelen en naast de moswand en het gebruik van koper variëren de kleuren van de roestrode staalconstructie tot donker turquoise en zwartbruin. Ook biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ.

*Menukaart*
MOS Amsterdam is van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner en zaterdags voor diner geopend. De keuken is Fransinternationaal georiënteerd en er wordt gewerkt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Chef-kok en mede-eigenaar Egon van Hoof lanceert vandaag de nieuwe uitgebreide menukaart. Naast het maandelijks wisselende vier-, vijf- of zesgangenmenu staan er op de kaart diverse gerechtjes zoals in gerookte boter gebakken runderstaartstuk met geglaceerde sjalot en zwarte knoflook en jus met lavas.

Overig nieuws