Recordpoging om langste pannekoek

30 augustus 2013
Recordpoging om langste pannekoek

Het ging sneller dan verwacht, maar het record om de langste pannenkoek, naar eigen zeggen, van Nederland is gehaald. Dit kersverse, smakelijke record kwam tot stand in het oer-Hollandse
landschap van Stichting De Zaanse Schans. Kinderen van twee Noord-Hollandse scholen wisten binnen een half uur honderden opgerolde pannenkoeken achter elkaar te leggen. Aanwezige toeristen en de kinderen zelf aten de recordlekkernij na afloop op.

*Pannenkoekenrestaurant De Kraai*
Startpunt van de recordpoging was pannenkoekenrestaurant De Kraai, waar de schoolkinderen in de keuken zagen hoe pannenkoeken worden gebakken. Peter-Jan van Steenbergen, directeur van Stichting De Zaanse Schans en voorzitter van de landelijke Vakgroep Akkerbouw Jaap Haanstra spraken de kinderen daarna toe. Om half elf klonk het startschot en gingen de kinderen te werk in teams met verschillende taken, variërend van het aanleveren van de pannenkoeken tot het versieren, oprollen en het aan elkaar plakken ervan. Voor de recordpoging was een half uur ingeruimd, maar de finish werd al binnen twintig minuten bereikt. Onder luid gejoel van de kinderen werd het record vol trots gevierd. Toeristen, begeleiders en de kinderen zelf aten de pannenkoek daarna op.

*De sponsors*
De recordpoging op 29 augustus werd mede mogelijk gemaakt door Koopmans Professioneel, Van Gilse, FrieslandCampina, Stichting De Zaanse Schans en restaurant De Kraai op De Zaanse Schans.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws