Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

23 mei 2016 |
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite<

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in
De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden Mike ten Buren van Brasserie de Serre in Groesbreek en Hao-En Looi van Gracy's in Rotterdam. De jury bestond uit Rob Marcelissen van Lunchroom Smaak in Rijen en tevens winnaar van het Lekkerste Lunchroombroodje 2013, Jord Althuizen van The Rough Kitchen en Edwin van Gent, culinair adviseur Unilever Food Solutions.

Foto (v.l.n.r.): de vier winnaars Mike ten Buren, Ralph van Dongen, Hao-En Looi en Kees Visser

Verrast
Van Dongen is blij met zijn overwinning. "Ik heb al vaker meegedaan aan wedstrijden, onder andere aan 'Het Lekkerste Broodje' tijdens de Horecava in 2014. Destijds ben ik met dit broodje 2e geworden, dus het is geweldig om nu de overwinning te behalen." De prijs, 5000 marketingbudget, wil Lunchroom Nagelkerke vooral investeren in een nieuwe zaak in Roosendaal genaamd Maddy's die 1 juni zijn deuren opent. Deze zaak gaat zich vooral richten op high tea, ijs en gebak.

Over broodje 4G
Het broodje bestaat uit 4 'G's; geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is uiteraard ook een verwijzing naar het 4G internet. Het is een mueslibroodje waarin walnootjes, gedroogd fruit en gerookt spek zijn meegebakken. Het broodje wordt besmeerd met rode bieten mayonaise en belegd met pittige Bettine geitenkaas waarna het broodje in de oven gaat. Daarna wordt het broodje belegd met drie soorten bietjes, die gemarineerd zijn in het zoet-zuur. Het broodje is verder belegd met Hellmann's mayonaise, aangemaakte frisee en rode bieten sla, een paddenstoeltje van geit en Hellmann's roomkaas. Het broodje komt uit eigen bakkerij, bevat dagverse groentjes van lokale telers en geitenkaas uit Etten-leur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: