Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

23 mei 2016 |
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite<

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in
De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden Mike ten Buren van Brasserie de Serre in Groesbreek en Hao-En Looi van Gracy's in Rotterdam. De jury bestond uit Rob Marcelissen van Lunchroom Smaak in Rijen en tevens winnaar van het Lekkerste Lunchroombroodje 2013, Jord Althuizen van The Rough Kitchen en Edwin van Gent, culinair adviseur Unilever Food Solutions.

Foto (v.l.n.r.): de vier winnaars Mike ten Buren, Ralph van Dongen, Hao-En Looi en Kees Visser

Verrast
Van Dongen is blij met zijn overwinning. "Ik heb al vaker meegedaan aan wedstrijden, onder andere aan 'Het Lekkerste Broodje' tijdens de Horecava in 2014. Destijds ben ik met dit broodje 2e geworden, dus het is geweldig om nu de overwinning te behalen." De prijs, 5000 marketingbudget, wil Lunchroom Nagelkerke vooral investeren in een nieuwe zaak in Roosendaal genaamd Maddy's die 1 juni zijn deuren opent. Deze zaak gaat zich vooral richten op high tea, ijs en gebak.

Over broodje 4G
Het broodje bestaat uit 4 'G's; geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is uiteraard ook een verwijzing naar het 4G internet. Het is een mueslibroodje waarin walnootjes, gedroogd fruit en gerookt spek zijn meegebakken. Het broodje wordt besmeerd met rode bieten mayonaise en belegd met pittige Bettine geitenkaas waarna het broodje in de oven gaat. Daarna wordt het broodje belegd met drie soorten bietjes, die gemarineerd zijn in het zoet-zuur. Het broodje is verder belegd met Hellmann's mayonaise, aangemaakte frisee en rode bieten sla, een paddenstoeltje van geit en Hellmann's roomkaas. Het broodje komt uit eigen bakkerij, bevat dagverse groentjes van lokale telers en geitenkaas uit Etten-leur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: