Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

23 mei 2016 |
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite<

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in
De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden Mike ten Buren van Brasserie de Serre in Groesbreek en Hao-En Looi van Gracy's in Rotterdam. De jury bestond uit Rob Marcelissen van Lunchroom Smaak in Rijen en tevens winnaar van het Lekkerste Lunchroombroodje 2013, Jord Althuizen van The Rough Kitchen en Edwin van Gent, culinair adviseur Unilever Food Solutions.

Foto (v.l.n.r.): de vier winnaars Mike ten Buren, Ralph van Dongen, Hao-En Looi en Kees Visser

Verrast
Van Dongen is blij met zijn overwinning. "Ik heb al vaker meegedaan aan wedstrijden, onder andere aan 'Het Lekkerste Broodje' tijdens de Horecava in 2014. Destijds ben ik met dit broodje 2e geworden, dus het is geweldig om nu de overwinning te behalen." De prijs, 5000 marketingbudget, wil Lunchroom Nagelkerke vooral investeren in een nieuwe zaak in Roosendaal genaamd Maddy's die 1 juni zijn deuren opent. Deze zaak gaat zich vooral richten op high tea, ijs en gebak.

Over broodje 4G
Het broodje bestaat uit 4 'G's; geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is uiteraard ook een verwijzing naar het 4G internet. Het is een mueslibroodje waarin walnootjes, gedroogd fruit en gerookt spek zijn meegebakken. Het broodje wordt besmeerd met rode bieten mayonaise en belegd met pittige Bettine geitenkaas waarna het broodje in de oven gaat. Daarna wordt het broodje belegd met drie soorten bietjes, die gemarineerd zijn in het zoet-zuur. Het broodje is verder belegd met Hellmann's mayonaise, aangemaakte frisee en rode bieten sla, een paddenstoeltje van geit en Hellmann's roomkaas. Het broodje komt uit eigen bakkerij, bevat dagverse groentjes van lokale telers en geitenkaas uit Etten-leur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: