Prijs voor hamburger met stroopwafel

11 januari 2017 | Roy Spijker

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger.

Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburger, met de naam Kei Lekkerrr, het beste in de buurt van het thema Dutchie. het gebruik van stroopwafel was verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje kwam in deze burger prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte deze burger tot unanieme winnaar bij de jury.

Wedstrijd

Opdracht van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke burgers. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij de hamburger wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang.

Top 3

De Lekkerste Hamburger van Nederland in de categorie Fastest is bedoeld voor ondernemers en medewerkers van fastservicebedrijven. Er deden veertien finalisten mee aan de wedstrijd. De top 3 zag er als volgt uit:
1. Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie Kei Lekkerrr
2. Algo Vissers van Boshuys uit Best, met de creatie 'Delectable burger'
3. Raymon Ebing van SnackSalon La Plaza uit Bunschoten/Spakenburg, met de creatie 'Dutch Angus Burger'

Finest

Eerder werd tijdens de Horecava al de prijs uitgereikt voor Beste Hamburger in de categorie Finest. Hier ging Denni Soffree van Soffree on Fifty-four met de prijs er van door.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: