Prijs voor hamburger met stroopwafel

Auteur: Roy Spijker
11 januari 2017
Prijs voor hamburger met stroopwafel

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger.

Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburger, met de naam Kei Lekkerrr, het beste in de buurt van het thema Dutchie. het gebruik van stroopwafel was verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje kwam in deze burger prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte deze burger tot unanieme winnaar bij de jury.

Wedstrijd

Opdracht van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke burgers. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij de hamburger wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang.

Top 3

De Lekkerste Hamburger van Nederland in de categorie Fastest is bedoeld voor ondernemers en medewerkers van fastservicebedrijven. Er deden veertien finalisten mee aan de wedstrijd. De top 3 zag er als volgt uit:
1. Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie Kei Lekkerrr
2. Algo Vissers van Boshuys uit Best, met de creatie 'Delectable burger'
3. Raymon Ebing van SnackSalon La Plaza uit Bunschoten/Spakenburg, met de creatie 'Dutch Angus Burger'

Finest

Eerder werd tijdens de Horecava al de prijs uitgereikt voor Beste Hamburger in de categorie Finest. Hier ging Denni Soffree van Soffree on Fifty-four met de prijs er van door.

Overig nieuws