Prijs voor hamburger met stroopwafel

11 januari 2017 | Roy Spijker

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger.

Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburger, met de naam Kei Lekkerrr, het beste in de buurt van het thema Dutchie. het gebruik van stroopwafel was verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje kwam in deze burger prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte deze burger tot unanieme winnaar bij de jury.

Wedstrijd

Opdracht van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke burgers. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij de hamburger wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang.

Top 3

De Lekkerste Hamburger van Nederland in de categorie Fastest is bedoeld voor ondernemers en medewerkers van fastservicebedrijven. Er deden veertien finalisten mee aan de wedstrijd. De top 3 zag er als volgt uit:
1. Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie Kei Lekkerrr
2. Algo Vissers van Boshuys uit Best, met de creatie 'Delectable burger'
3. Raymon Ebing van SnackSalon La Plaza uit Bunschoten/Spakenburg, met de creatie 'Dutch Angus Burger'

Finest

Eerder werd tijdens de Horecava al de prijs uitgereikt voor Beste Hamburger in de categorie Finest. Hier ging Denni Soffree van Soffree on Fifty-four met de prijs er van door.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: