Panzanella

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Panzanella

Ingrediënten (2 personen)

1 blik limabonen of witte bonen (350 gram)
1 eetlepel olijfolie
1-2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
10 blaadjes basilicum
200 gram kleine tomaten
1 komkommer
1/2 rode ui
1 geroosterde paprika (pot)
2 augurken
200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Laat de bonen uitlekken. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd, peper en weinig zout. Scheur de basilicum in stukjes. Schep de dressing en de basilicum door de bonen en laat het een half uur intrekken. Maak de groenten schoon. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes. Snijd de ui in snippers, de paprika in stukjes en de augurken in blokjes. Snijd het brood in dikke sneden en breek het in grove stukken. Bak eventueel de stukken brood in een droge koekenpan. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.

Overig nieuws