Overnames in sauzenland

12 december 2011 |
Overnames in sauzenland<

Remia koopt het sausmerk Gouda’s Glorie terwijl Vandemoortele het merk Remia voor vloeibare frituurvetten in de retail overneemt. Dat blijkt uit een gezamenlijke persverklaring. Beide bedrijven worden door de overnames
de grootste merkenleverancier in Nederland op het gebied van respectievelijk sauzen en frituurvetten.

Sauzen onder licentie
In augustus 2011 kocht Remia de sauzenactiviteiten van Van Dijk Food Products uit Lopik met een gelimiteerde licentie om het sausmerk Gouda’s Glorie te voeren in de retail. Het merk Gouda’s Glorie was echter nog eigendom van de Vandemoortele Groep, die het merk Gouda’s Glorie – voor zowel sauzen als margarines en vetten – vorig jaar verwierf met de overname van de margarineactiviteiten van Van Dijk Food Products in Zeewolde.

Verhuizing productie
Het merk Gouda’s Glorie voor margarines en vetten blijft in handen van Vandemoortele. Remia heeft aangekondigd de productie van sauzen onder het merk Gouda’s Glorie binnen een jaar over te hevelen van Lopik naar Den Dolder. Vorig jaar nam Remia De Marne in Groningen, marktleider in het Nederlandse mosterdsegment, al over.

Sterkere positie
Vandemoortele koopt het vloeibare frituurvettenmerk Remia voor retail. Dit frituurvet in consumentenverpakkingen (2 en 3 liter cans) was tot heden eigendom van Remia. Door deze overname versterkt Vandemoortele haar positie in de Nederlandse markt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: