Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

20 juli 2015 |
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer<

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn
bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor gerechten uit de oorspronkelijke Italiaanse keuken.

Evenementen
Vicini is meer. In de kelder het Laboratorio: een broedplaats voor dans, mode, eten, kunst en workshops. In de mercato met mediterrane delicatessen en mooie wijnen worden regelmatig evenementen georganiseerd. Oftewel, la dolce vita aan de Kortekade.



Voormalige autogarage
Het had wat voeten in aarde om in het voormalige pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten. Maar het resultaat is er niet meer weg te denken. Op de route naar het Kralingse Bos vormt Osteria Vicini inmiddels het bruisende hart van oud-Kralingen. Het hoge pand met een ruime kelder werd tot op het beton gestript en op de oude bakstenen muren na, opnieuw ingericht met oog voor eigentijdse industriële vormgeving. Iedereen schuift er aan; ouders die op het hoekterras, nadat de kinderen naar school zijn gebracht om een espresso drinken. Wandelaars die er een heerlijke focaccia bestellen. Of complete families die zondags neerstrijken voor een uitgebreid diner. Het kan er allemaal. Maar ook voor de borrelende passant is het op het terras van Vicini heerlijk toeven tot de zon achter de huizen verdwijnt.



Sfeervolle Kortekade
Chef-kok Sami Basoglu heeft een fijne neus voor de authentieke Italiaanse keuken. Of het nu om panini, antipasti, zuppe, pizza, pasta of salades gaat, het is allemaal even vers en samengesteld uit traditionele en eerlijke ingrediënten. Bij binnenkomst voel je je door de knusse huiskamersfeer gelijk thuis. Een lange hoekbar die de hele zaak overziet en een vitrine met beroemd gebak van de Dudok patisserie. Grote en kleine houten tafeltjes, raambanken met dikke bontgekleurde kussens, grote openslaande deuren naar de straatkant en een half-open keuken.



Mercato
In de zijruimte bevindt zich de mercato waar mooie Serrano- en parmahammen te drogen hangen, mooie wijnen van Anfors te krijgen zijn en een scala aan olijfoliën. Om de 2 maanden organiseert Vicini er de Cash & Carry-dagen, waar de beste wijnen tegen de laagste prijzen worden aangeboden, van bubbels tot Barolo. Onder het genot van overheerlijke finger food en de muziek van DJ Marijke kunnen bezoekers er het ultieme wijnpakket samenstellen.

Sunday Roast
De zomermaanden staan bij Vicini in het teken van bijzondere visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B - even verderop aan de Oudedijk - deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast. In het Verenigd Koninkrijk een nationale traditie waar jong en oud op zondag het weekend gezamenlijk afsluiten. Waarbij heerlijke groentes, vlees-, vis- en kipsoorten rechtstreeks van grill of barbecue komen.

Achtergrond
Osteria Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een toonaangevend bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, K&B, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: