Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

20 juli 2015 |
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer<

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn
bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor gerechten uit de oorspronkelijke Italiaanse keuken.

Evenementen
Vicini is meer. In de kelder het Laboratorio: een broedplaats voor dans, mode, eten, kunst en workshops. In de mercato met mediterrane delicatessen en mooie wijnen worden regelmatig evenementen georganiseerd. Oftewel, la dolce vita aan de Kortekade.



Voormalige autogarage
Het had wat voeten in aarde om in het voormalige pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten. Maar het resultaat is er niet meer weg te denken. Op de route naar het Kralingse Bos vormt Osteria Vicini inmiddels het bruisende hart van oud-Kralingen. Het hoge pand met een ruime kelder werd tot op het beton gestript en op de oude bakstenen muren na, opnieuw ingericht met oog voor eigentijdse industriële vormgeving. Iedereen schuift er aan; ouders die op het hoekterras, nadat de kinderen naar school zijn gebracht om een espresso drinken. Wandelaars die er een heerlijke focaccia bestellen. Of complete families die zondags neerstrijken voor een uitgebreid diner. Het kan er allemaal. Maar ook voor de borrelende passant is het op het terras van Vicini heerlijk toeven tot de zon achter de huizen verdwijnt.



Sfeervolle Kortekade
Chef-kok Sami Basoglu heeft een fijne neus voor de authentieke Italiaanse keuken. Of het nu om panini, antipasti, zuppe, pizza, pasta of salades gaat, het is allemaal even vers en samengesteld uit traditionele en eerlijke ingrediënten. Bij binnenkomst voel je je door de knusse huiskamersfeer gelijk thuis. Een lange hoekbar die de hele zaak overziet en een vitrine met beroemd gebak van de Dudok patisserie. Grote en kleine houten tafeltjes, raambanken met dikke bontgekleurde kussens, grote openslaande deuren naar de straatkant en een half-open keuken.



Mercato
In de zijruimte bevindt zich de mercato waar mooie Serrano- en parmahammen te drogen hangen, mooie wijnen van Anfors te krijgen zijn en een scala aan olijfoliën. Om de 2 maanden organiseert Vicini er de Cash & Carry-dagen, waar de beste wijnen tegen de laagste prijzen worden aangeboden, van bubbels tot Barolo. Onder het genot van overheerlijke finger food en de muziek van DJ Marijke kunnen bezoekers er het ultieme wijnpakket samenstellen.

Sunday Roast
De zomermaanden staan bij Vicini in het teken van bijzondere visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B - even verderop aan de Oudedijk - deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast. In het Verenigd Koninkrijk een nationale traditie waar jong en oud op zondag het weekend gezamenlijk afsluiten. Waarbij heerlijke groentes, vlees-, vis- en kipsoorten rechtstreeks van grill of barbecue komen.

Achtergrond
Osteria Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een toonaangevend bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, K&B, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: