Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

20 juli 2015 |
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer<

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn
bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor gerechten uit de oorspronkelijke Italiaanse keuken.

Evenementen
Vicini is meer. In de kelder het Laboratorio: een broedplaats voor dans, mode, eten, kunst en workshops. In de mercato met mediterrane delicatessen en mooie wijnen worden regelmatig evenementen georganiseerd. Oftewel, la dolce vita aan de Kortekade.



Voormalige autogarage
Het had wat voeten in aarde om in het voormalige pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten. Maar het resultaat is er niet meer weg te denken. Op de route naar het Kralingse Bos vormt Osteria Vicini inmiddels het bruisende hart van oud-Kralingen. Het hoge pand met een ruime kelder werd tot op het beton gestript en op de oude bakstenen muren na, opnieuw ingericht met oog voor eigentijdse industriële vormgeving. Iedereen schuift er aan; ouders die op het hoekterras, nadat de kinderen naar school zijn gebracht om een espresso drinken. Wandelaars die er een heerlijke focaccia bestellen. Of complete families die zondags neerstrijken voor een uitgebreid diner. Het kan er allemaal. Maar ook voor de borrelende passant is het op het terras van Vicini heerlijk toeven tot de zon achter de huizen verdwijnt.



Sfeervolle Kortekade
Chef-kok Sami Basoglu heeft een fijne neus voor de authentieke Italiaanse keuken. Of het nu om panini, antipasti, zuppe, pizza, pasta of salades gaat, het is allemaal even vers en samengesteld uit traditionele en eerlijke ingrediënten. Bij binnenkomst voel je je door de knusse huiskamersfeer gelijk thuis. Een lange hoekbar die de hele zaak overziet en een vitrine met beroemd gebak van de Dudok patisserie. Grote en kleine houten tafeltjes, raambanken met dikke bontgekleurde kussens, grote openslaande deuren naar de straatkant en een half-open keuken.



Mercato
In de zijruimte bevindt zich de mercato waar mooie Serrano- en parmahammen te drogen hangen, mooie wijnen van Anfors te krijgen zijn en een scala aan olijfoliën. Om de 2 maanden organiseert Vicini er de Cash & Carry-dagen, waar de beste wijnen tegen de laagste prijzen worden aangeboden, van bubbels tot Barolo. Onder het genot van overheerlijke finger food en de muziek van DJ Marijke kunnen bezoekers er het ultieme wijnpakket samenstellen.

Sunday Roast
De zomermaanden staan bij Vicini in het teken van bijzondere visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B - even verderop aan de Oudedijk - deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast. In het Verenigd Koninkrijk een nationale traditie waar jong en oud op zondag het weekend gezamenlijk afsluiten. Waarbij heerlijke groentes, vlees-, vis- en kipsoorten rechtstreeks van grill of barbecue komen.

Achtergrond
Osteria Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een toonaangevend bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, K&B, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: