Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

27 mei 2016 |
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg<

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een
karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een tuin. Het paar runde tot en met 2015 toprestaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad en brengt in Muiderberg een mix van een eigentijds restaurant en een laagdrempelige foodbar.

Eigentijds en verrassend
Ondernemers Nicky Quarz en Michèle van der Linden willen met hun zaak een breed publiek trekken door de combinatie van restaurant en een laagdrempelige foodbar die de hele dag geopend is. Chef Nicky Quarz, die eerder voor chefs als Robert Kranenborg en Jonnie Boer werkte: “In het restaurant kunnen gasten rekenen op gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje. Mijn kaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechtjes met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor we onze gasten telkens weer verrassen. De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk. Daarnaast bieden we een menu van drie tot acht gangen vanaf 39 euro en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro. Ook de vegetarische eter kan rekenen op innovatieve en smaakvolle gerechten.”



Foodbar doorlopend open
Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden: “De foodbar is de hele dag het bruisende middelpunt van de zaak. Hier kunnen gasten vanaf 12 uur tot laat in de avond doorlopend genieten van een informele lunch, bites van onze barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en koffie met huisgemaakte patisserie. Ook in de patisserie zijn we eigenwijs en eigentijds, koffie met gebak serveren wij anders dan anders.”

Inrichting warm eigentijds
De sfeer in Quarz is warm en relaxt en in de eigentijdse inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt. Eyecatchers zijn de spectaculaire green wall van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de bijzondere doorkijk naar de bovenverdieping. In de foodbar kunnen gasten plaatsnemen aan tafels of kiezen voor lage zitjes of een barkruk. In de zomer zijn de tuin en de karakteristieke beschutte veranda gewilde plekken. Op de bovenverdieping is een ruime en stijlvolle ruimte voor private dining, walking dinners, besloten party’s en borrels.

Over Nicky en Michèle
Nicky Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen. In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje. Met Restaurant ’t Dijkhuysje verwierven zij een plek in de toonaangevende restaurantgidsen: 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Eind 2015 sloten zij hun restaurant in Lelystad om per mei 2016 een nieuwe start te maken met restaurant Quarz in Muiderberg.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: