"Onze omzet steeg met 25 procent na verbouwing"

4 april 2016 |
"Onze omzet steeg met 25 procent na verbouwing"<

Lunchroomondernemer Jop van Ogtrop is een tevreden man. Na de verbouwing van zijn lunchroom De Bongerd, is
de omzet met maar liefst 25 procent gestegen.

Begrip in Valkenburg
Lunchroom De Bongerd is al 26 jaar aanwezig in het Limburgse Valkenburg aan de Geul en volgens Van Ogtrop een begrip in de regio. Zo'n 5 jaar geleden nam hij de zaak samen met zijn vriendin Paulien Hogevonder over. "Wij hebben er expres voor gekozen om gedurende deze 5 jaar aan de zaak, het personeel en de klanten te wennen. Daarna voelden we ons klaar voor de grote metamorfose die gelukkig zeer geslaagd is."

Metamorfose
De hele lunchroom is 'op de schop gegaan'. "De kleuren roze, goud en zwart zijn vervangen door donkerpaars, leemkleur en wit. We omschrijven het zelf als 'Rijksmuseumchique'. Zo hebben we ook, net als in het Rijksmuseum, schilderijen opgehangen in een mooie goudkleurige lijst. Verder hebben we gekozen voor een strak plafond, een nieuwe zonneluifel, een nieuwe menukaart en nieuw servies. Op 24 januari zijn we opnieuw opengegaan en boden we via een flyer gasten 10 % korting aan op de totaalrekening. Natuurlijk heb je in eerste instantie veel nieuwsgierige gasten, maar al snel bleek dat dat veel mensen op herhaalbezoek kwamen. We hebben nu veel jonge, nieuwe gasten en de omzet is daardoor wel met 25 procent gestegen", vertelt Jop trots.



Nieuwe menukaart en servies
Op de menukaart zijn ook nieuwe producten verschenen. Jop: "We hebben nu boerenbruinbrood en gasten kunnen bij een tosti ook kiezen voor zuurdesembrood. Verder staat sinds kort het Limburgse streekgerecht zuurvlees op de kaart en serveren we wekelijks 'Evy's soep van de week'. Deze originele soepen, zoals paprikasoep en broccoli-tijmsoep zijn bij de gasten erg populair." Ook het servies heeft een metamorfose ondergaan. Het witte servies is namelijk vervangen door Steelite Craft.

Toekomstplannen
In de toekomst willen Jop en Paulien wellicht één avond per week opengaan voor een gezellige avond voor een wat ouder publiek. Het idee hiervoor ontdekten ze in Lunchroom, waarin lunchroomondernemer Jan Adema van Lunchroom Adema uit het Friese Earnewâld vertelde over zijn 'Samen eten'-initiatief. "Vooralsnog zijn we echter zo druk met alle gasten die ons bezoeken na de verbouwing, dat we voorlopig onze handen vol hebben", besluit de Limburgse ondernemer.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: