Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag

16 maart 2010 |
Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag<

In de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze is iedereen druk aan het opbouwen. Chef-kok van Unilever Foodsolutions Pascal van Loon excuseert zich, hij moet nog 'flink wat mise en place doen'. Hij haast zich niet voor niks. De bezoekers van De Nationale Lunchroomdag hebben er zin in: om half elf zijn de eerste ondernemers al binnen. Met een kopje koffie in de hand laten ze zich inspireren door lekkere producten en de verschillende sprekers op deze speciale dag voor lunchroomhouders.


Lekker een broodje eten hoort er natuurlijk ook bij

Vers en huisgemaakt
Bij Pastridor liggen heerlijke wraps met geitenkaas en abrikoos. De drie dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon bekijken de hapjes aandachtig. In hun zaak vliegen de pistolets, stokbroden en croissantjes 'als warme broodjes' over de toonbank. Serap Yazici (links op de foto) werkt parttime in de lunchroom en vertelt dat het broodje met Parmaham, pesto en appel het meest populair is. Niet zo gek, vindt ze zelf: "Wij gebruiken alleen maar verse ingrediënten en alles is huisgemaakt."


De dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon

Mmmm, van Mora!
Er loopt ook een bekend en vertrouwd gezicht op De Nationale Lunchroomdag. Cora van Mora is van de partij! Ze bekent dat ze gek is op alles waar kip in zit. "En snacks met een krokante buitenkant", voegt ze er aan toe. De reden? "Ik ben zelf ook wel een krokant type", lacht de snack-koningin.


Cora vond het maar wat gezellig

Inspiratie voor ondernemers
Op De Nationale Lunchroomdag konden ondernemers niet alleen de nieuwste producten proeven, er viel ook iets op te steken. Tijdens de presentaties van vier keer twaalf minuten schrijft de jonge Margriet Kneefel (23 jaar) actief mee. Niet voor niks, zij gaat eind april een lunchroom openen met haar peettante Ellen van Hoogen in het Brabantse Eersel. Een 'Bourgondische' markt, volgens de afgestudeerde Hotelmanagement studente. "En vlakbij natuurgebied De Kempen, dus veel toeristen", vertelt Kneefel trots over de toekomstige locatie. De presentaties vond zij zeer nuttig. "Vooral de tips om kritisch naar je menukaart te kijken neem ik zeker mee."


Margriet en haar peettante

Wat zijn verbeterpunten?
Volgens de hoofdredacteur van Lunchroom Frank Lindner is een lange leestafel een goede investering voor de zaak. Tijdens zijn verhaal laat hij een plaatje zien van een mooi voorbeeld hiervan in Berlijn. Meteen fluistert één van de luisteraars in het oor van haar man: "Wij moeten ook een lange tafel!"

Na afloop drommen wat mensen samen bij barista Mikeal Ekman van Studio DE. Hij maakt voor het oog van zijn toeschouwers de mooiste cappucino's versierd met 'latte art'. Lunchroomhouder Michael Prestifilippo komt oorspronkelijk uit Italië en kan goede koffie wel waarderen. Zo ook de presentaties. "Het was voor ons erg verfrissend", vertelt Prestifilippo. Samen met zijn partner Simone Grosfeld runt hij sinds 1996 lunchroom Panino di Pino in het winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht. "Het zijn vaak maar minuscule verbeterpunten, maar je moet er wel even aan denken."


Michael Prestifilippo en Simone Grosfeld bij Unilever Foodsolutions

Schouderklopje
Met de tweede zaak, die dit jaar opent in Vleuterweide, willen ze wel wat veranderingen aanbrengen op de menukaart. "De kaart wordt specifieker en minder uitgebreid. De trend is home made, maar dat sloeg in de wijk Kanaleneiland niet zo aan. In Vleuterweide gebruiken we alleen maar huisgemaakt brood."

De Nationale Lunchroomdag was wederom een succes, tevreden en geïnspireerd verlaten de bezoekers de Levens Cooking & Baking Plaza. Zo ook Prestifilippo en zijn partner. Over het algemeen had het stel, naar aanleiding van de presentaties, wel het idee dat ze goed op weg zijn met hun zaak. "We gaan toch met een schouderklopje naar buiten."

Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: