Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag

16 maart 2010 |
Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag<

In de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze is iedereen druk aan het opbouwen. Chef-kok van Unilever Foodsolutions Pascal van Loon excuseert zich, hij moet nog 'flink wat mise en place doen'. Hij haast zich niet voor niks. De bezoekers van De Nationale Lunchroomdag hebben er zin in: om half elf zijn de eerste ondernemers al binnen. Met een kopje koffie in de hand laten ze zich inspireren door lekkere producten en de verschillende sprekers op deze speciale dag voor lunchroomhouders.


Lekker een broodje eten hoort er natuurlijk ook bij

Vers en huisgemaakt
Bij Pastridor liggen heerlijke wraps met geitenkaas en abrikoos. De drie dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon bekijken de hapjes aandachtig. In hun zaak vliegen de pistolets, stokbroden en croissantjes 'als warme broodjes' over de toonbank. Serap Yazici (links op de foto) werkt parttime in de lunchroom en vertelt dat het broodje met Parmaham, pesto en appel het meest populair is. Niet zo gek, vindt ze zelf: "Wij gebruiken alleen maar verse ingrediënten en alles is huisgemaakt."


De dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon

Mmmm, van Mora!
Er loopt ook een bekend en vertrouwd gezicht op De Nationale Lunchroomdag. Cora van Mora is van de partij! Ze bekent dat ze gek is op alles waar kip in zit. "En snacks met een krokante buitenkant", voegt ze er aan toe. De reden? "Ik ben zelf ook wel een krokant type", lacht de snack-koningin.


Cora vond het maar wat gezellig

Inspiratie voor ondernemers
Op De Nationale Lunchroomdag konden ondernemers niet alleen de nieuwste producten proeven, er viel ook iets op te steken. Tijdens de presentaties van vier keer twaalf minuten schrijft de jonge Margriet Kneefel (23 jaar) actief mee. Niet voor niks, zij gaat eind april een lunchroom openen met haar peettante Ellen van Hoogen in het Brabantse Eersel. Een 'Bourgondische' markt, volgens de afgestudeerde Hotelmanagement studente. "En vlakbij natuurgebied De Kempen, dus veel toeristen", vertelt Kneefel trots over de toekomstige locatie. De presentaties vond zij zeer nuttig. "Vooral de tips om kritisch naar je menukaart te kijken neem ik zeker mee."


Margriet en haar peettante

Wat zijn verbeterpunten?
Volgens de hoofdredacteur van Lunchroom Frank Lindner is een lange leestafel een goede investering voor de zaak. Tijdens zijn verhaal laat hij een plaatje zien van een mooi voorbeeld hiervan in Berlijn. Meteen fluistert één van de luisteraars in het oor van haar man: "Wij moeten ook een lange tafel!"

Na afloop drommen wat mensen samen bij barista Mikeal Ekman van Studio DE. Hij maakt voor het oog van zijn toeschouwers de mooiste cappucino's versierd met 'latte art'. Lunchroomhouder Michael Prestifilippo komt oorspronkelijk uit Italië en kan goede koffie wel waarderen. Zo ook de presentaties. "Het was voor ons erg verfrissend", vertelt Prestifilippo. Samen met zijn partner Simone Grosfeld runt hij sinds 1996 lunchroom Panino di Pino in het winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht. "Het zijn vaak maar minuscule verbeterpunten, maar je moet er wel even aan denken."


Michael Prestifilippo en Simone Grosfeld bij Unilever Foodsolutions

Schouderklopje
Met de tweede zaak, die dit jaar opent in Vleuterweide, willen ze wel wat veranderingen aanbrengen op de menukaart. "De kaart wordt specifieker en minder uitgebreid. De trend is home made, maar dat sloeg in de wijk Kanaleneiland niet zo aan. In Vleuterweide gebruiken we alleen maar huisgemaakt brood."

De Nationale Lunchroomdag was wederom een succes, tevreden en geïnspireerd verlaten de bezoekers de Levens Cooking & Baking Plaza. Zo ook Prestifilippo en zijn partner. Over het algemeen had het stel, naar aanleiding van de presentaties, wel het idee dat ze goed op weg zijn met hun zaak. "We gaan toch met een schouderklopje naar buiten."

Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: