Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag

16 maart 2010 |
Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag<

In de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze is iedereen druk aan het opbouwen. Chef-kok van Unilever Foodsolutions Pascal van Loon excuseert zich, hij moet nog 'flink wat mise en place doen'. Hij haast zich niet voor niks. De bezoekers van De Nationale Lunchroomdag hebben er zin in: om half elf zijn de eerste ondernemers al binnen. Met een kopje koffie in de hand laten ze zich inspireren door lekkere producten en de verschillende sprekers op deze speciale dag voor lunchroomhouders.


Lekker een broodje eten hoort er natuurlijk ook bij

Vers en huisgemaakt
Bij Pastridor liggen heerlijke wraps met geitenkaas en abrikoos. De drie dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon bekijken de hapjes aandachtig. In hun zaak vliegen de pistolets, stokbroden en croissantjes 'als warme broodjes' over de toonbank. Serap Yazici (links op de foto) werkt parttime in de lunchroom en vertelt dat het broodje met Parmaham, pesto en appel het meest populair is. Niet zo gek, vindt ze zelf: "Wij gebruiken alleen maar verse ingrediënten en alles is huisgemaakt."


De dames van de Lochemse Croissanterie-IJssalon

Mmmm, van Mora!
Er loopt ook een bekend en vertrouwd gezicht op De Nationale Lunchroomdag. Cora van Mora is van de partij! Ze bekent dat ze gek is op alles waar kip in zit. "En snacks met een krokante buitenkant", voegt ze er aan toe. De reden? "Ik ben zelf ook wel een krokant type", lacht de snack-koningin.


Cora vond het maar wat gezellig

Inspiratie voor ondernemers
Op De Nationale Lunchroomdag konden ondernemers niet alleen de nieuwste producten proeven, er viel ook iets op te steken. Tijdens de presentaties van vier keer twaalf minuten schrijft de jonge Margriet Kneefel (23 jaar) actief mee. Niet voor niks, zij gaat eind april een lunchroom openen met haar peettante Ellen van Hoogen in het Brabantse Eersel. Een 'Bourgondische' markt, volgens de afgestudeerde Hotelmanagement studente. "En vlakbij natuurgebied De Kempen, dus veel toeristen", vertelt Kneefel trots over de toekomstige locatie. De presentaties vond zij zeer nuttig. "Vooral de tips om kritisch naar je menukaart te kijken neem ik zeker mee."


Margriet en haar peettante

Wat zijn verbeterpunten?
Volgens de hoofdredacteur van Lunchroom Frank Lindner is een lange leestafel een goede investering voor de zaak. Tijdens zijn verhaal laat hij een plaatje zien van een mooi voorbeeld hiervan in Berlijn. Meteen fluistert één van de luisteraars in het oor van haar man: "Wij moeten ook een lange tafel!"

Na afloop drommen wat mensen samen bij barista Mikeal Ekman van Studio DE. Hij maakt voor het oog van zijn toeschouwers de mooiste cappucino's versierd met 'latte art'. Lunchroomhouder Michael Prestifilippo komt oorspronkelijk uit Italië en kan goede koffie wel waarderen. Zo ook de presentaties. "Het was voor ons erg verfrissend", vertelt Prestifilippo. Samen met zijn partner Simone Grosfeld runt hij sinds 1996 lunchroom Panino di Pino in het winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht. "Het zijn vaak maar minuscule verbeterpunten, maar je moet er wel even aan denken."


Michael Prestifilippo en Simone Grosfeld bij Unilever Foodsolutions

Schouderklopje
Met de tweede zaak, die dit jaar opent in Vleuterweide, willen ze wel wat veranderingen aanbrengen op de menukaart. "De kaart wordt specifieker en minder uitgebreid. De trend is home made, maar dat sloeg in de wijk Kanaleneiland niet zo aan. In Vleuterweide gebruiken we alleen maar huisgemaakt brood."

De Nationale Lunchroomdag was wederom een succes, tevreden en geïnspireerd verlaten de bezoekers de Levens Cooking & Baking Plaza. Zo ook Prestifilippo en zijn partner. Over het algemeen had het stel, naar aanleiding van de presentaties, wel het idee dat ze goed op weg zijn met hun zaak. "We gaan toch met een schouderklopje naar buiten."

Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: