Ondernemers kiezen beste mosselwijn

25 juni 2015 |
Ondernemers kiezen beste mosselwijn<

Op woensdag 1 juli aanstaande is het plaatsje Philippine in Zeeuws-Vlaanderen dé culinaire hotspot voor wijnproevers. Tijdens het Wijn en
Mosselen event wordt het mosselseizoen namelijk ingeluid met de verkiezing van de 'Mosselwijn 2015'.

Nieuwe tradities
Voorheen werd het evenement georganiseerd door de Stichting Mosselfeesten. Dit jaar nemen de gezamenlijke restaurants uit Philippine het vaandel over. Al tientallen jaren is de Philippiense mosselwijn een Pinot Blanc uit de Alsace. Dit jaar waait er een frisse wind door het dorp en wordt gebroken met deze traditie. Aan 12 bekende wijnkopers is gevraagd om hun ultieme mosselwijn in te zenden. De winnende wijn zal het gehele mosselseizoen door alle restaurants in het dorp worden geschonken.

Mosseldorp
Vroeger een vissersdorp met heuse mosselhaven, nu is Philippine het gehele jaar door, maar met name tijdens het mosselseizoen, een publiekstrekker. Over de mosselen hebben de ondernemers een rotsvaste afspraak; ze serveren uitsluitend de beste kwaliteit.

Culinair gezelschap
De wijnproeverij wordt geleid door de Belgische wijnauteur Etienne van Steenberghe en de Vlaamse cabaretier Joost van Hyfte die zorgt voor het nodige entertainment. Op de gastenlijst bevinden zich veel Vlaamse gasten, wijnkenners, fijnproevers, burgermeesters en de regionale zakenwereld. Het dorp waarin de horecaondernemers dagelijks hun kunsten vertonen is van oudsher een gewilde lunch en dinerlocatie. Vlamingen en Nederlanders vinden elkaar er in hun voorkeur voor pure streekgeoriënteerde gerechten zoals mosselen, oesters, kreeft en andere Zeeuwse klassiekers.

Samen ondernemen
De samenwerking met elkaar is voor de ondernemers van grote waarde: Zij wonen in één van de meest bourgondische regio’s van Nederland met een hoog gehalte ‘culinair bewustzijn’ en grote mate van gastvrijheid. Maar het is ook een gebied dat kampt met economische krimp. Daarom is samen een evenement als dit organiseren een mooie manier om krachten te bundelen en daarbij op informele wijze elkaar en gasten te spreken, buiten de omgeving van de restaurants om. In dit geval doen de horecaondernemers dit op feestelijke wijze in gemeenschapshuis de Kaaie met een hapje, bubbels, muziek en natuurlijk wijn en mosselen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: