On top of the world bij Caf� Rotterdam

30 juni 2015 |
<

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best
ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en de skyline. Met de verbouwing is het café volgens de ondernemers naar een hoger platform getild. De zaak bevindt zich pal boven de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade.

Vooroorlogse Rotterdamse klasse
Het interieur van Café Rotterdam ademt naar eigen zeggen vooroorlogse Rotterdamse klasse uit: grote ramen die veel licht vangen, een hoog gewelfd plafond en mondaine details. Gasten kunnen genieten van een mediterrane keuken en kunnen er terecht voor een zakelijke lunch, maar ook voor een zondagmiddagbrunch of een romantisch diner.



Borrelen
Ook voor een goed glas wijn met een bitterbal, authentieke Schiedamse jenever, of een verfrissende Gin & Tonic van Loopuyt kunnen gasten aan de lange bar of het zonovergoten terras van Café Rotterdam terecht. En na het ontbijt, de lunch of diner, kunnen ze even flaneren aan de 500 meter lange Wilhelminakade.

Merijn Sips is chef-kok
In de keuken werkt chef-kok Merijn Sips (voorheen Librije’s Zusje). Op ambachtelijke wijze bereidt hij verse en smaakvolle gerechten met een mediterrane twist. Op de menukaart staan zowel pizza's als zeebaars, steak tartaar en als dessert onder meer panna cotta met sinaasappel en yoghurtschuim.

Onderdeel van Dudok Groep
Het nieuwe Café Rotterdam is de jongste telg van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, K&B, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: