Nieuw in België: de Noedelhamburger

27 mei 2015 |
Nieuw in Belgi√ę: de Noedelhamburger<

Het is weer eens wat anders: een noedelhamburger. Gasten die zin hebben in iets bijzonders, kunnen vanaf deze week terecht bij
Restaurantketen Umamido dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel. Bij de zogenaamde 'ramenburger' is het broodje gemaakt van Japans noedels, die ook wel 'ramen' genoemd worden.
Populair in VS
In de Verenigde Staten is de 'ramen burger' al langer populair. Time Magazine noemde hem zelfs één van de zeventien meest invloedrijke hamburgers. Op 1 april werd hij, aanvankelijk als grapje, door Guy Quirynen van Umamido op de kaart gezet: het hamburgerbroodje werd vervangen door een kluwen van ramen, een schijfje huisbereid vlees, wasabimayonaise en een spiegeleitje. De aprilgrap sloeg aan bij de klanten en vanaf morgen staat de burger tijdelijk opnieuw op de kaart in de restaurants in Antwerpen en Brussel.



Over ramen
Ramen zijn Japanse noedelsoepen op basis van tarwebloem, de bouillon is op basis van vlees of vis en krijgt verschillende toppings. In Japan zijn ze al langer populair en stilaan veroveren ze ook de Europese steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: