Nieuwe voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector bij SVO

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf augustus 2018 biedt SVO vakopleiding food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dé opleiding voor toekomstige managers. De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken in de fastservice en leidt ze op voor een leidinggevende functie in de wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven.

De opleiding wordt in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. McDonald’s Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma en biedt ondersteuning bij stages, gastlessen en excursies. Daarnaast biedt McDonald’s een baangarantie: studenten hebben na het behalen van het diploma een mooi perspectief op een carrière binnen McDonald’s.

Managementfunctie

Studenten worden in drie jaar opgeleid voor een managementfunctie in de fastservicesector. Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Gast en medewerker, Restaurant en omgeving en Organisatie. De opleiding sluit perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo. In de recent verschenen MBO Keuzegids 2018 staat SVO als aanbieder van horeca-opleidingen in de top drie binnen het vakgebied Horeca. Als fastservice-opleider bedient SVO al ruim 10 jaar deze markt en vanuit deze expertise heeft SVO haar bestaande BBL fastservice-opleidingen omgezet naar een BOL-opleiding om ook op die manier te voldoen aan de vraag uit de markt. De opleiding wordt aangeboden in Houten en Rotterdam.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op: www.foodhospitalityleadership.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: