Nieuwe voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector bij SVO

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf augustus 2018 biedt SVO vakopleiding food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dé opleiding voor toekomstige managers. De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken in de fastservice en leidt ze op voor een leidinggevende functie in de wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven.

De opleiding wordt in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. McDonald’s Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma en biedt ondersteuning bij stages, gastlessen en excursies. Daarnaast biedt McDonald’s een baangarantie: studenten hebben na het behalen van het diploma een mooi perspectief op een carrière binnen McDonald’s.

Managementfunctie

Studenten worden in drie jaar opgeleid voor een managementfunctie in de fastservicesector. Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Gast en medewerker, Restaurant en omgeving en Organisatie. De opleiding sluit perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo. In de recent verschenen MBO Keuzegids 2018 staat SVO als aanbieder van horeca-opleidingen in de top drie binnen het vakgebied Horeca. Als fastservice-opleider bedient SVO al ruim 10 jaar deze markt en vanuit deze expertise heeft SVO haar bestaande BBL fastservice-opleidingen omgezet naar een BOL-opleiding om ook op die manier te voldoen aan de vraag uit de markt. De opleiding wordt aangeboden in Houten en Rotterdam.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op: www.foodhospitalityleadership.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving Tech
Bas van Kooten: "“We kunnen niet meer leven in een wereld zonder digitalisering”

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goede inzicht van zaken, mits goed ingericht. “Vaak hebben horecaondernemers echter geen t...

Achtergronden Lunchroom
Tilburgse lunchroom ter overname aangeboden

In de Tilburgse AaBe Fabriek staat lunchroom Het Smulhuys ter overname aangeboden. In 2016 werd het toenmalige 'Koffie & ROOM' omgebouwd tot een nieuwe dagzaak. Het resultaat mag er zijn. De huidige eigenaar heeft de zaak slechts twee jaar gedraaid. Op Facebook vermeldt Hormax Hore...

Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

Horeca Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

Achtergronden Culinair
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: