Nieuwe voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector bij SVO

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf augustus 2018 biedt SVO vakopleiding food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dé opleiding voor toekomstige managers. De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken in de fastservice en leidt ze op voor een leidinggevende functie in de wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven.

De opleiding wordt in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. McDonald’s Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma en biedt ondersteuning bij stages, gastlessen en excursies. Daarnaast biedt McDonald’s een baangarantie: studenten hebben na het behalen van het diploma een mooi perspectief op een carrière binnen McDonald’s.

Managementfunctie

Studenten worden in drie jaar opgeleid voor een managementfunctie in de fastservicesector. Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Gast en medewerker, Restaurant en omgeving en Organisatie. De opleiding sluit perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo. In de recent verschenen MBO Keuzegids 2018 staat SVO als aanbieder van horeca-opleidingen in de top drie binnen het vakgebied Horeca. Als fastservice-opleider bedient SVO al ruim 10 jaar deze markt en vanuit deze expertise heeft SVO haar bestaande BBL fastservice-opleidingen omgezet naar een BOL-opleiding om ook op die manier te voldoen aan de vraag uit de markt. De opleiding wordt aangeboden in Houten en Rotterdam.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op: www.foodhospitalityleadership.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: