Nieuwe vestiging Kaldi opent via crowdfunding

9 oktober 2015
Nieuwe vestiging Kaldi opent via crowdfunding

Nog dit jaar opent Kaldi Koffie & Thee de deuren van een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom. Samen met zijn aanstaande vrouw wordt ondernemer
René Franken de trotse eigenaar van de speciaalzaak. De benodigde financiering voor de zaak verkreeg Franken via een uitzonderlijk succesvolle crowdfund campagne: in slechts 25 minuten staken 74 investeerders via het platform van Collin Crowdfund met elkaar 80.000 euro in zijn onderneming.

*Nieuw avontuur*
René Franken heeft een passie voor horeca en ondernemen. Voor hij aan het Kaldi avontuur begon was hij vijf jaar lang eigenaar van restaurant Vliegveld Hilversum waar hij veel ervaring opdeed op het gebied van gastronomie en gastvrijheid. Met de opening van Kaldi in het hart van Bergen op Zoom begint hij samen met zijn aanstaande vrouw Monique aan een nieuw avontuur waarbij alles draait om koffie en thee.

*Crowdfunding*
Om zijn droom te realiseren klopte Franken aan bij het platform van Collin Crowdfund. Samen met het hoofdkantoor van Kaldi en met ondersteuning vanuit Collin Crowdfund werd een goed plan neergezet dat de basis vormde voor een succesvolle campagne: in een klein half uur werd de lening volgeschreven. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de 74 investeerders een vaste jaarlijkse rente van 7,5 procent. Franken: “Een ongekend succes. Dit hadden we niet verwacht. Het wordt druk de komende weken, maar ik heb er heel veel zin in.”

~Mirte Bouman~

Overig nieuws