Nieuwe naam en koers voor SVO

17 juni 2013
Nieuwe naam en koers voor SVO

De mbo-opleider SVO heeft sinds 14 juni een nieuwe naam: SVO vakopleiding food. Bij de nieuwe naam hoort een nieuwe koers. SVO vakopleiding food blijft vakmensen voor foodbedrijven opleiden, maar
maakt daarbij duidelijke keuzes. De opleider gaat zich nog verder specialiseren in de foodsegmenten versspeciaalzaken, supermarkten, de voedingsindustrie en out of home.

*SVO Fastserviceopleidingen*
In het segment out of home was SVO actief onder de naam SVO Fastserviceopleidingen. De komende maanden wordt het gebruik van deze naam afgebouwd en vindt alle communicatie plaats vanuit SVO vakopleiding food. De website "www.fastserviceopleidingen.nl":http://www.fastserviceopleidingen.nl/ blijft bestaan.

*Duidelijke keuzes*
Johan Noltes, voorzitter College van Bestuur van SVO vakopleiding food: "Het is voor organisaties belangrijker dan ooit om duidelijke keuzes te maken. Niet meer alles doen voor iedereen, maar je specialiseren. Als SVO vakopleiding food willen we alleen doen waar we het beste in zijn, voor de foodsegmenten die we door en door kennen. Door te focussen op een aantal segmenten, kunnen we de kwaliteit van onze opleidingen steeds blijven verbeteren.”

*Slagersvakschool*
SVO vakopleiding food begon in 1926 als slagersvakschool. De afgelopen jaren werd het werkveld echter steeds verder uitgebreid. Inmiddels leidt SVO vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws