Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

18 januari 2018 | Thijs Jacobs

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de kaart zijn om te delen. Lekker met z’n tweeën of juist met een grote vriendengroep. Hier eet je kleine gerechten met een hoop smaak, pit en vooral veel liefde.  

Mexicaanse hotspot

Met Arriba Arriba is er een nieuwe Mexicaanse spot in Amsterdam en wordt een lang gekoesterde droom van het team van IQ Creative werkelijkheid. Eerder brachten ze al een stukje Azië naar Amsterdam met Happyhappyjoyjoy. Voor Arriba Arriba heeft IQ Creatieve wederom de handen ineengeslagen met architectenbureau concrete en JPS voor het concept en het interieur.  Een snelle hap of lekker lang tafelen In een land waar vijftig procent van de bevolking het eten op straat koopt, betekent het woord street food ofwel ‘antojitos’ niet voor niets letterlijk cravings. Bij Arriba Arriba moet je ook snel naar binnen kunnen voor een lean and mean taco pitstop of lunch.

De taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings lopen uiteen, van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulpo ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder vind je op de kaart ook gezonde salades, tamales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas.   Voor- en hoofdgerechten bestaan niet, neem en proef vooral wat je wilt. Alle tortilla’s en tostada’s zijn glutenvrij en de menukaart biedt uiteraard ook veel keus voor vegetariërs.

Cocktails

Op de drankenkaart staan ook verschillende cocktails met Altos Tequila, (speciaal-)bieren en natuurlijk de notoire Margarita-pitchers, die je helpen de tijd te vergeten. De speciaal ontwikkelde tafelsalsa’s zijn af te blussen met een Arriba Arriba speciaalbiertje met een subtiele hint van jalapeño, een typisch Mexicaanse drankje Jarritos of een frozen margarita. Modern en Mexicaans interieur Arriba Arriba is een Mexicaans restaurant in een modern jasje. Hier vind je geen kitscherige sombrero’s of bekende Falsa-print, maar een moderne, grafische vertaling van Mexico. Inspiratie voor het interieur komt van de Mexicaans architect Luis Barragán, die veel met kleur, licht en schaduw werkte, zonder daarbij aan subtiliteit te verliezen.

De langgerekte ruimte aan de Rozengracht wordt door strak geschilderde kleurvlakken een sfeervol en vrolijk geheel. De aankleding bestaat uit moderne objecten en er wordt gebruikt gemaakt van grote cactussen en natuurlijke materialen zoals rotan. Er staan grotendeels hoge bartafels die uitzicht geven op de keuken. Deze bieden uitkomst voor de latere aanhaker die alleen voor de cocktail of speciaal biertje komt. Het restaurant biedt makkelijk plek voor 150 man.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: