Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

18 januari 2018 | Thijs Jacobs

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de kaart zijn om te delen. Lekker met z’n tweeën of juist met een grote vriendengroep. Hier eet je kleine gerechten met een hoop smaak, pit en vooral veel liefde.  

Mexicaanse hotspot

Met Arriba Arriba is er een nieuwe Mexicaanse spot in Amsterdam en wordt een lang gekoesterde droom van het team van IQ Creative werkelijkheid. Eerder brachten ze al een stukje Azië naar Amsterdam met Happyhappyjoyjoy. Voor Arriba Arriba heeft IQ Creatieve wederom de handen ineengeslagen met architectenbureau concrete en JPS voor het concept en het interieur.  Een snelle hap of lekker lang tafelen In een land waar vijftig procent van de bevolking het eten op straat koopt, betekent het woord street food ofwel ‘antojitos’ niet voor niets letterlijk cravings. Bij Arriba Arriba moet je ook snel naar binnen kunnen voor een lean and mean taco pitstop of lunch.

De taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings lopen uiteen, van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulpo ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder vind je op de kaart ook gezonde salades, tamales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas.   Voor- en hoofdgerechten bestaan niet, neem en proef vooral wat je wilt. Alle tortilla’s en tostada’s zijn glutenvrij en de menukaart biedt uiteraard ook veel keus voor vegetariërs.

Cocktails

Op de drankenkaart staan ook verschillende cocktails met Altos Tequila, (speciaal-)bieren en natuurlijk de notoire Margarita-pitchers, die je helpen de tijd te vergeten. De speciaal ontwikkelde tafelsalsa’s zijn af te blussen met een Arriba Arriba speciaalbiertje met een subtiele hint van jalapeño, een typisch Mexicaanse drankje Jarritos of een frozen margarita. Modern en Mexicaans interieur Arriba Arriba is een Mexicaans restaurant in een modern jasje. Hier vind je geen kitscherige sombrero’s of bekende Falsa-print, maar een moderne, grafische vertaling van Mexico. Inspiratie voor het interieur komt van de Mexicaans architect Luis Barragán, die veel met kleur, licht en schaduw werkte, zonder daarbij aan subtiliteit te verliezen.

De langgerekte ruimte aan de Rozengracht wordt door strak geschilderde kleurvlakken een sfeervol en vrolijk geheel. De aankleding bestaat uit moderne objecten en er wordt gebruikt gemaakt van grote cactussen en natuurlijke materialen zoals rotan. Er staan grotendeels hoge bartafels die uitzicht geven op de keuken. Deze bieden uitkomst voor de latere aanhaker die alleen voor de cocktail of speciaal biertje komt. Het restaurant biedt makkelijk plek voor 150 man.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Verbouwen
Family Naarden is verbouwd

Bij Family Naarden zijn ze een aantal weken geleden druk bezig geweest om alle wanden in de vestiging een nieuwe uitstraling te geven. En het resultaat mag er wezen! De wand achter de counter en bij de bakwand heeft een mooie, frisblauwe tegellaag gekregen. Op de andere wand zijn tegels geplaatst in...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: