Nieuwe methode tegen voedselverspilling

4 november 2011 |
Nieuwe methode tegen voedselverspilling<

Agrarisch kenniscentrum Agro & Co Brabant heeft een methode ontwikkeld waarmee bedrijven uit kunnen rekenen waar er binnen hun organisatie onnodig voedsel wordt weggegooid. De methode heet Verspilling in Beeld en
is als boek met een cd erbij te verkrijgen.

Stappenplan
In het boek staat beschreven waar in de hele agrofoodketen voedsel verspild wordt. Ook kunnen bedrijfeigenaren aan de hand van een stappenplan uitzoeken waar in hun eigen onderneming teveel eten wordt weggegooid.

Kleine en middelgrote bedrijven
Volgens Ed Hendriks van Agro en Co is het vooral voor kleine en middelgrote bedrijven nodig dat deze methode er kwam. "De in het bedrijfsleven bekende modellen zijn zo grootschalig dat het voor een doorsnee voedselverwerker ondoenlijk is zich aan de richtlijnen te houden."

Beter Eten 2011
Nederlands vertegenwoordiger bij de Wereldvoedselorganisatie Gerda Verburg, neemt deze week het eerste exemplaar van Verspilling in Beeld in ontvangst. Zij krijgt de handleiding overhandigd tijdens het Beter Eten 2011 Congres. Voedselverspilling is een van de hoofdthema's van het congres, dat wordt afgesloten met een No Waste Diner, een driegangenmaaltijd bereid met producten die normaal gesproken zouden zijn weggegooid.

Deelnemers krijgen tijdens het Beter Eten Congres 2011 het rapport Verspilling in Beeld uitgereikt. Het rapport is ook op te vragen via "info@agro-brabant.nl"
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: