Nieuwe methode tegen voedselverspilling

4 november 2011 |
Nieuwe methode tegen voedselverspilling<

Agrarisch kenniscentrum Agro & Co Brabant heeft een methode ontwikkeld waarmee bedrijven uit kunnen rekenen waar er binnen hun organisatie onnodig voedsel wordt weggegooid. De methode heet Verspilling in Beeld en
is als boek met een cd erbij te verkrijgen.

Stappenplan
In het boek staat beschreven waar in de hele agrofoodketen voedsel verspild wordt. Ook kunnen bedrijfeigenaren aan de hand van een stappenplan uitzoeken waar in hun eigen onderneming teveel eten wordt weggegooid.

Kleine en middelgrote bedrijven
Volgens Ed Hendriks van Agro en Co is het vooral voor kleine en middelgrote bedrijven nodig dat deze methode er kwam. "De in het bedrijfsleven bekende modellen zijn zo grootschalig dat het voor een doorsnee voedselverwerker ondoenlijk is zich aan de richtlijnen te houden."

Beter Eten 2011
Nederlands vertegenwoordiger bij de Wereldvoedselorganisatie Gerda Verburg, neemt deze week het eerste exemplaar van Verspilling in Beeld in ontvangst. Zij krijgt de handleiding overhandigd tijdens het Beter Eten 2011 Congres. Voedselverspilling is een van de hoofdthema's van het congres, dat wordt afgesloten met een No Waste Diner, een driegangenmaaltijd bereid met producten die normaal gesproken zouden zijn weggegooid.

Deelnemers krijgen tijdens het Beter Eten Congres 2011 het rapport Verspilling in Beeld uitgereikt. Het rapport is ook op te vragen via "info@agro-brabant.nl"
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: