Nieuwe directeur voor SVH

8 mei 2014
Nieuwe directeur voor SVH

Op 1 juni 2014 zal Ricardo Eshuis in dienst treden als directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). De Raad van Toezicht heeft ingestemd met zijn voordracht en kijkt uit naar de
samenwerking. Ricardo Eshuis (43) werkte eerder bij Edu’Actief in Meppel, waar hij de laatste jaren als uitgever eindverantwoordelijk was voor diverse uitgeeftrajecten op het gebied van horeca, toerisme & recreatie en voeding.

*Ruime ervaring*
Onder zijn leiding werden leermiddelen voor horecaopleidingen ontwikkeld voor vmbo, mbo en hbo. Ook was hij actief in diverse projecten en werkgroepen op het gebied van horeca en educatie. Eshuis is eerder werkzaam geweest als bedrijfsleider van een horecaonderneming en als docent in het voortgezet onderwijs.

*Kwaliteit*
Het is de ambitie van Eshuis om met het nieuwe SVH-team ervoor te zorgen dat SVH weer het kwaliteitskeurmerk wordt voor de branche dat het altijd geweest is.

*Herstart*
Op 1 januari 2014 heeft SVH een herstart gemaakt. Het nieuwe SVH richt zich op het ontwikkelen en aanbieden van examens, (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het mbo-onderwijs, opleiders en ondernemers. Ook is SVH verantwoordelijk voor de SVH Meestertitels. De stichting wordt geleid door een directeur onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze raad is onlangs benoemd en bestaat uit voorzitter Sander Allegro (directeur/eigenaar van Allegro INN ovationS en director of industry relations Hotelschool The Hague), Ben Francooy (voorzitter FNV Horecabond), Thijs Merks (directeur Postillion Hotels) en Ricardo Winter (lid van de Raad van Bestuur ROCvA / ROC Flevoland en voorzitter van de Bedrijfstakgroep Horeca, Toerisme en Recreatie, Voeding en Facilitaire Dienstverlening).

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws