Nieuwe culinaire ervaring in bourgondisch Maastricht

5 juni 2018 | Thijs Jacobs

Binnenkort is Maastricht een culinaire hotspot rijker. Café Louis, een bistro in Parijse stijl, opent volgende maand haar deuren aan de Boschstraat 69 in het centrum van Maastricht. De bistro is gevestigd in een voormalig monumentaal klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven.

De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Bij Louis staat ambacht centraal. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker. Louis gaat 1 juli a.s. open. 

Parijse bistro in hartje Maastricht

Café Louis serveert Frans geïnspireerde signatuurgerechten. Denk aan de originele steak tartaar, Lady steak, Boeuf bourguignon en salade met eendenlever. Gasten kunnen hier de hele dag genieten van verrassende gerechten van Chef-kok Miguel Huinder. Bij Louis weet je altijd dat het goed zit, omdat er één vaste menukaart is voor lunch én diner met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Bij mooi weer kun je neerstrijken op het kleine terras aan de voorzijde om te genieten van een kop koffie of de heerlijke gerechten van de kaart. In de orangerie die aan de bistro is aangesloten, kun je heerlijk ontspannen eten en drinken. De gezellige en trendy bar van Louis nodigt uit voor cocktails. Café Louis is de gehele dag open vanaf 07:00 uur tot 01:00 uur.

Over Café Louis 

Café Louis is onderdeel van een brede unieke collectie restaurants, hotels en short stay appartementen van het collectief Vondel Hotels B.V. In deze collectie is de hand van eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard.

Het portfolio van Vondel Hotels bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Restaurant Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel van de Vijsel (2018), Café Woodz (2018), Hotel Mercier (2018), Café Ons Huis (2018), Hotel Pontsteiger (2018), Café Pontsteiger (2018), Hotel Geldersekade (2019). Meer informatie: vondelhotels.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: