Nieuw team voor restaurant Simple in Utrecht

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Met ingang van april 2017 heeft een nieuw team zijn intrede gedaan bij restaurant Simple in Utrecht. Onder leiding van Wieke Witvoet blijft de vertrouwde sfeer van Simple behouden. Samen met eveneens nieuwe chef-kok Rick Gresnigt zit Wieke op één lijn. “We vinden het belangrijk om Utrechters een unieke ervaring te bieden. Dit doen we in een intieme en ontspannen omgeving met goed eten en lekkere wijnen”, aldus Wieke.

Concept blijft

Net als aan het Scandinavische interieur verandert er aan het beproefde concept niets. “Kom lekker zitten, laat ons weten hoeveel gangen de keuken mag bereiden en wat je wilt drinken, en geniet”, aldus Wieke. “De gerechten kennen uitgekiende smaken en bijzondere producten. Door weinig bewerkingen worden daarmee ver jnde en gebalanceerde gerechten gepresenteerd.” De wijnkaart heeft zijn klassiekers, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe verrassende wijnen te proeven.

Onder leiding van Wieke zorgt de bediening voor een jne restaurantervaring. Wieke hielp eerder bij de ontwikkeling van restaurant Le Jardin, waar ze assistent-mai?tre was. Daarvoor was zij gedurende een jaar werkzaam bij Simple. Nadat eerder deze maand het voormalige team van Simple zijn intrede deed in Het Ketelhuis, greep Wieke deze kans met beide handen aan: “Het voelt goed om weer terug te zijn."

Ambities

Over haar ambities is Wieke duidelijk: “We bieden de gast een verfrissende en eigentijdse kijk op een avondje uit eten. Combineer dit met passie en toewijding en het maakt dat we met Simple een zaak neerzetten die in de top thuishoort.”

Het keukenteam is eveneens nieuw. Rick Gresnigt twijfelde geen moment toen hij als chef-kok voor Simple werd gevraagd. “Elke maand een nieuw menu waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan.” Rick werkte eerder als sous-chef en patissier bij de Hoefslag in Bosch en Duin. “In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben”, zegt Rick.

Derde verjaardag

Simple vierde recent haar derde verjaardag en blijkt daarmee een vaste waarde in het culturele en toeristische Museumkwartier. Het concept blinkt uit door haar eenvoud; een maandelijks wisselend menu van hoge kwaliteit met kenmerkende smaken. Simple is te bezoeken voor diner op dinsdag tot en met zaterdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: