Nieuw restaurant in Maastricht

9 oktober 2015 |
Nieuw restaurant in Maastricht

‘Worldly food. Small town prices’, met die slogan gaat dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, naar eigen zeggen furore
maken in de Limburgse hoofdstad.

Opening in november
Het restaurant opent begin november haar deuren, recht tegenover station Maastricht, als benedenbuur van het in juli geopende Kaboom Hotel. In het nieuwe concept komen de keukens van het verre Oosten en het verre Westen bij elkaar. Een vorm van ‘fushion kitchen’, maar dan anders. Klassiekers uit verschillende keukens zullen met een eigenwijze twist worden gepresenteerd.
Over de naam
De naam dadawan is afgeleid van het Chinese Dadan Wan, wat zoveel betekent als ‘eigenwijze/eigenzinnige kom’. Het grootste deel van de 25 gerechten wordt dan ook geserveerd in allerhande soorten kommen. Een van die is de ‘sizzling wan’ waarin de klant zelf zijn gerecht al bakkend aan tafel mengt. Praktisch alle gerechten zullen op een verrassende wijze worden gepresenteerd. Zo ook een klassieke ‘surf & turf’, waarbij kreeft en steak worden gecombineerd.

Hoofdgerecht rond 10 euro
Een hoofdgerecht kunnen gasten al voor rond de 10 euro bij dadawan bestellen. De menukaart speelt volgens de ondernemers in op de trend van gezond en verantwoord eten, waarbij verse ingrediënten, duurzaamheid en presentatiewijze een belangrijke rol spelen.

Ook take away: dadawan2go
Naast het restaurant wordt er in het pand van de voormalige ‘Friture Royal’ een take away gevestigd: dadawan2go. De vele (trein)reizigers kunnen hier onder andere vers bereide, sushi’s, noodles en curry’s krijgen, aangevuld met een breed scala aan (gezonde) dranken.

Ontbijt voor hotelgasten
Dadawan gaat voor de hotelgasten van Kaboom ook het ontbijt verzorgen. Daarmee kent het restaurant zeer ruime openingstijden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: