Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

11 mei 2016
Nieuw restaurant in Den Haag opent deuren

Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11. De zaak serveert onder meer wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijnpizza, burrata,
dorade en met cola gelakte spareribs. Gsaten kunnen plaatsnemen op het riante terras, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver.

*Who is Jamey?*
Op de plek waar ruim 22 jaar Café Restaurant Juliana’s gevestigd was, opent Jamey Bennett Kitchen & Bar. Vernoemd naar Jamey Bennet, een mondaine diplomatenzoon die undercover voor de Britse overheid opereert en die de naar hem vernoemde zaak als zijn huiskamer beschouwt. Aan de muur hangt een speciaal voor Jamey Bennett ontworpen schilderij van Duran Lantink. En unieke lampen in de vorm van revolvers van Billy Leliveld (Oom Jan Lampen).



*Wereldwijde keuken*
De keukenbrigade van Jamey Bennett is internationaal georiënteerd. Het menu is geïnspireerd door de reislustige Spaanse, Vietnamese en Hollandse kok die elk hun invloed hebben laten gelden. Op de kaart zijn exotische gerechten te vinden als coquilles met mango en chiliboter, dorade van de houtskoolgrill met citroengras en limoen, Peruviaanse ceviche en ha kau (een Chinees garnalenpasteitje) met groene asperge en truffelsaus. Ook schitteren er een aantal klassiekers op de kaart als steak tartaar, ceaser salade en carpaccio. De gerechten zijn over het algemeen bedoeld om te delen. Gasten kunnen ook voor ontbijt terecht. Ze serveren dan gepocheerde eitjes, vers fruit, sapjes, yoghurt met huisgemaakte granola, American pancakes, kaasjes en verschillende verse vleeswaren.

*Terras*
Het riante terras van Jamey Bennett biedt met 280 zitplaatsen plaats aan heel veel zonaanbidders. Gekozen is voor een terrasstijl met gezellige hoekjes, grote eikenhouten loungetafels en knusse kleinere tafeltjes. Hoewel het terras omringd is door de authentieke gevels van de Plaats, biedt het ook een weids uitzicht op de Hofvijver en de daarachter nieuw ontstane Haagse skyline. De horecagelegenheid is een project van de ondernemer van het op het Plein gelegen succesvolle Barlow.

~Christel Tuin~

Overig nieuws