Nieuw restaurant in Amsterdamse Westergasfabriek

14 december 2017 | Roy Spijker

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’ waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar, met funky cocktails en een gevarieerde en spannende programmering. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groentes.

Het gebouw werd, sinds de oplevering in 1885, gebruikt als kantoor en assistent-ingenieurswoning van de oorspronkelijke Westergasfabriek. Als ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, waarop een plaquette ‘Kantoren’ staat, was de naam “Bar Kantoor” snel gekozen. De bar, met unieke cocktails en andere dranken zoals ciders en kombucha, staat centraal tijdens de vele evenementen die er in Bar Kantoor georganiseerd zullen worden.

“Bar Kantoor zal dé plek worden voor leuke, inspirerende en knallende events. We zien er naar uit om buurtbewoners, parkbezoekers en alle andere Amsterdammers te verwelkomen. De bouw is in volle gang, we openen over 4 maanden dus als je deze uitdagende reis met ons fijne team mee wil maken, dan horen we het graag.” Aldus CEO en oprichter Marco Lemmers.

De combinatie van een menu van hoge kwaliteit (ontbijt, lunch, diner en borrel) en een laagdrempelige sfeer, zorgt ervoor dat Bar Kantoor voor iedereen toegankelijk is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Chef Dirk Mooren: “De gefermenteerde groentes zijn overal terug te vinden, in alle gerechten, en in onze signature cocktails. Dit zorgt voor een spannende twist in het toegankelijke menu.” Naast het ruime restaurant met open keuken, de bar en een private dining ruimte komt er een terras aan de voor- en achterzijde van het pand waar genoten kan worden van de zon en een prachtig groen uitzicht.

Bar Kantoor is de nieuwste outlet van Marco Lemmers en Sam Cohen, die tevens de eigenaren zijn van restaurant MOER, eco-patisserie Sticky Fingers en de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station de Entrée Award voor Best Hotel Concept 2017 heeft gewonnen. Bar Kantoor bevindt zich in het zelfde pand als het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark, dat op dezelfde datum als Bar Kantoor opent.

Zoals in alle vestigingen van Lemmers en Cohen speelt duurzaamheid ook bij Bar Kantoor een belangrijke rol: Het hotel én het restaurant zijn 100% elektrisch wat betekent dat er geen gebruik gemaakt zal worden van gas. Naast de lokale, biologische en gefermenteerde ingrediënten is er een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is er in het interieur-design gebruik gemaakt gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en stoelen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Bezorgservice Deliveroo opent meldpunt ‘Koninklijke Katers’

Slachtoffers van een (té) feestelijke Koningsdag staan er dit jaar niet alleen voor. Eetbezorgservice Deliveroo biedt een luisterend oor in brakke tijden met een zogeheten 'hang-over hotline'. Op 28 april aanstaande verzorgt dit meldpunt voor koninklijke katers van 11:00 tot 13:00 uur...

Horeca Achtergronden
FNV Horeca en Huis van Eemnes sluiten cao

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met het Huis van Eemnes voor een bedrijfs-cao. Het bestuur van Stichting Huis van Eemnes is zeer tevreden met het resultaat: “Samen met FNV Horeca is de bedrijfs-cao voor het Huis van Eemnes opgesteld. We zijn trots op het resultaat dat zowel een stimuleren...

Achtergronden CityTrip
Fotoverslag CityTrip Emmen: stads gevoel in een dorp

Emmen. De stad die bij het grote publiek bekendheid geniet vanwege de aanwezigheid van de dierentuin. Diezelfde dierentuin is verhuisd en heeft een andere naam gekregen: Wildlands Adventure Zoo. Niet alleen de dierentuin timmert aan de weg, maar ook het stadscentrum krijgt steeds meer kleur. Nou ja,...

Restaurant Veganistisch
BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to...

Achtergronden
Training: meer gasten door ijzersterke social media content

Dat wil toch iedereen? Meer gasten, en dus ook meer omzet, door ijzersterke content op sociale media? Maar ja, hoe pak je dat aan? We hebben een prachtig aanbod voor je. Tijdens de training op 28 mei aanstaande leert Monique van Gevelt de cursisten hoe zij hun gasten het water in de mond kunnen late...

Vegetarisch Veganistisch
Vegetafel en Vegenement verhuizen naar Rotterdam West

Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement, de oudste veganistische evenementenbureaus ter wereld, zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegetafel en zusterorganisatie Vegenement keren terug naar de Maasstad omd...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: