Nieuw restaurant in Amsterdamse Westergasfabriek

14 december 2017 | Roy Spijker

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’ waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar, met funky cocktails en een gevarieerde en spannende programmering. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groentes.

Het gebouw werd, sinds de oplevering in 1885, gebruikt als kantoor en assistent-ingenieurswoning van de oorspronkelijke Westergasfabriek. Als ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, waarop een plaquette ‘Kantoren’ staat, was de naam “Bar Kantoor” snel gekozen. De bar, met unieke cocktails en andere dranken zoals ciders en kombucha, staat centraal tijdens de vele evenementen die er in Bar Kantoor georganiseerd zullen worden.

“Bar Kantoor zal dé plek worden voor leuke, inspirerende en knallende events. We zien er naar uit om buurtbewoners, parkbezoekers en alle andere Amsterdammers te verwelkomen. De bouw is in volle gang, we openen over 4 maanden dus als je deze uitdagende reis met ons fijne team mee wil maken, dan horen we het graag.” Aldus CEO en oprichter Marco Lemmers.

De combinatie van een menu van hoge kwaliteit (ontbijt, lunch, diner en borrel) en een laagdrempelige sfeer, zorgt ervoor dat Bar Kantoor voor iedereen toegankelijk is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Chef Dirk Mooren: “De gefermenteerde groentes zijn overal terug te vinden, in alle gerechten, en in onze signature cocktails. Dit zorgt voor een spannende twist in het toegankelijke menu.” Naast het ruime restaurant met open keuken, de bar en een private dining ruimte komt er een terras aan de voor- en achterzijde van het pand waar genoten kan worden van de zon en een prachtig groen uitzicht.

Bar Kantoor is de nieuwste outlet van Marco Lemmers en Sam Cohen, die tevens de eigenaren zijn van restaurant MOER, eco-patisserie Sticky Fingers en de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station de Entrée Award voor Best Hotel Concept 2017 heeft gewonnen. Bar Kantoor bevindt zich in het zelfde pand als het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark, dat op dezelfde datum als Bar Kantoor opent.

Zoals in alle vestigingen van Lemmers en Cohen speelt duurzaamheid ook bij Bar Kantoor een belangrijke rol: Het hotel én het restaurant zijn 100% elektrisch wat betekent dat er geen gebruik gemaakt zal worden van gas. Naast de lokale, biologische en gefermenteerde ingrediënten is er een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is er in het interieur-design gebruik gemaakt gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en stoelen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

Opening Lunchroom
Nieuwe Kwalitaria in Brummel

Na Kwalitaria Eerbeek en Warnsveld opent bedrijfsleider Job van der Neer vrijdag 19 januari een derde Kwalitaria in Brummel. De nieuwe locatie is net als Kwalitaria Warnsveld volledig in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Van der neer legt uit: “Kwaliteit staat bij al onze vestigingen vooro...

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Katwijk

Dinsdag opende een nieuwe lunchroom in Katwijk haar deuren. Lunchroom 't Leutje werkt met personeel met een beperking. Er worden broodjes, koffie en thee geserveerd door de jongeren; zelfs kinderen hebben in deze lunchroom een goede dagbesteding, zo lezen we op allesoverkatwijk.nl. Verse prod...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: