Nieuw horecanetwerk LAG op BBB

20 september 2013 |
Nieuw horecanetwerk LAG op BBB<

De nieuwe stichting Les Amis GastrEUnomiques (LAG) is een netwerkplatform voor leveranciers aan de horecabranche die actief zijn in de Euregio MaasRijn. Dit netwerk heeft als doel leveranciers samen
te laten werken door kennis en ideeën uit te wisselen. Ook willen ze zo meer inzicht krijgen in (Euregionale) trends en ontwikkelingen binnen de horeca. LAG wordt op de horecavakbeurs BBB in het MECC in Maastricht geïntroduceerd.

Place des Amis
De officiële lancering vindt plaats tijdens de BBB van 7 tot 9 oktober. Op het speciaal hiervoor gebouwde Place des Amis vindt ook een compleet driedaags beursprogramma plaats. Het centrale thema van Place des Amis is ‘the agenda for the future – there is no time to waste’. Hier is aandacht voor duurzame ontwikkelingen binnen de hospitality branche rond de thema’s Water, Power & Pollution, Foodwaste en Education & Changing Markets. Over deze onderwerpen vinden ontmoetingen en presentaties plaats voor standhouders en andere horecaleveranciers.

Keuze voor BBB
Place des Amis is het vertrekpunt voor de dagelijkse ‘Tour d’ Experience’. Deze route voert langs de horecatrends, productpresentaties, (blind)proeverijen en (kook)demonstraties. LAG heeft voor de lancering voor de BBB gekozen omdat deze horecavakbeurs al 58 jaar fungeert als formeel horecanetwerk en mede daardoor een sterke binding heeft met landelijke en Euregionale horecaleveranciers.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: