Nieuw horecanetwerk LAG op BBB

20 september 2013 |
Nieuw horecanetwerk LAG op BBB<

De nieuwe stichting Les Amis GastrEUnomiques (LAG) is een netwerkplatform voor leveranciers aan de horecabranche die actief zijn in de Euregio MaasRijn. Dit netwerk heeft als doel leveranciers samen
te laten werken door kennis en ideeën uit te wisselen. Ook willen ze zo meer inzicht krijgen in (Euregionale) trends en ontwikkelingen binnen de horeca. LAG wordt op de horecavakbeurs BBB in het MECC in Maastricht geïntroduceerd.

Place des Amis
De officiële lancering vindt plaats tijdens de BBB van 7 tot 9 oktober. Op het speciaal hiervoor gebouwde Place des Amis vindt ook een compleet driedaags beursprogramma plaats. Het centrale thema van Place des Amis is ‘the agenda for the future – there is no time to waste’. Hier is aandacht voor duurzame ontwikkelingen binnen de hospitality branche rond de thema’s Water, Power & Pollution, Foodwaste en Education & Changing Markets. Over deze onderwerpen vinden ontmoetingen en presentaties plaats voor standhouders en andere horecaleveranciers.

Keuze voor BBB
Place des Amis is het vertrekpunt voor de dagelijkse ‘Tour d’ Experience’. Deze route voert langs de horecatrends, productpresentaties, (blind)proeverijen en (kook)demonstraties. LAG heeft voor de lancering voor de BBB gekozen omdat deze horecavakbeurs al 58 jaar fungeert als formeel horecanetwerk en mede daardoor een sterke binding heeft met landelijke en Euregionale horecaleveranciers.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: