NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park

6 mei 2016
NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij
officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën hebben ontwikkeld. Deze toevoeging in het Nederlandse themagebied blijkt al meteen in de smaak te vallen.

*Eten uit verschillende Europese landen*
Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat men er in de verschillende themagebieden kan genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. In de meer dan 50 verschillende restaurants en eetkramen van het park serveert men onder andere tapas en paella, raclette, Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka, 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en 'fish and chips'. Vanaf nu kunnen bezoekers ook in het nieuwe Molencafé terecht voor een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes!

*Studenten NHTV*
De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Bij de officiële opening bedankte Thomas Mack de studenten voor de fijne samenwerking en het gedegen plan dat zij hebben uitgewerkt. Europa-Park werkt met verschillende opleidingsinstituten samen maar het was voor het eerst dat een opdracht ook in het park gerealiseerd werd. Het Molencafé valt bij de bezoekers goed in de smaak en zorgt ook voor meer bezoekers in het Nederlandse themagebied van het park. Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.

*Grootste horecabedrijf in Duitsland*
Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt onder andere 421 ton friet, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis verkocht. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.

~Christel Tuin~

Overig nieuws