Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

14 december 2016 | Thijs Jacobs

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed.

Onderzoek

Van de 19.302 telefoonnummers die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie ‘restaurant’, werden bij slechts 907 bedrijven meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. De overgrote meerderheid, zo’n 95,3% van de restaurants, krijgt weinig tot geen klachten. “Dat is een goede zaak” merkt Dirk Lentjes op, manager van Places Antwoordservice. “Vooral nu de kerstdrukte op gang komt wil je als restaurant geen grote reserveringen missen. Dat kan namelijk een flink deel van de omzet schelen”. 

Fastfood

Wat opvalt onder de 4,7% die minder goed bereikbaar zijn, is dat het hier vaak om afhaal- en fastfoodrestaurants gaat. Lentjes: “Dat is aan de ene kant vreemd omdat het hier juist het type restaurants betreft die vaak gebeld worden, bijvoorbeeld om bestellingen door te geven. Aan de andere kant zou het kunnen dat er net op de piekmomenten gebeld wordt, waardoor de lijn overbezet is. Een antwoordservice zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.”

Provincies

Wanneer de cijfers van de slecht bereikbare restaurants worden vergeleken per provincie, zien we dat de meeste gevallen in Zuid-Holland (188) en Noord-Holland (151) voorkomen. Logisch, gezien deze provincies ook de meeste inwoners en de meeste restaurants hebben. Wat dan verder opvalt is dat Drenthe en Limburg relatief gezien het slechts scoren. Daar waren respectievelijk 12,2 en 7,3% van de geregistreerde restaurants meer dan drie keer niet bereikbaar. Flevoland telt de minste restaurants in deze categorie (11 gevallen, 3,7%)

                               Niet bereikbaar                Totaal                   %

Drenthe                              39                           320                        12,2

Limburg                               104                        1420                      7,3

Groningen                          33                           504                        6,5

Noord-Brabant                 135                        2416                      5,6

Zuid-Holland                      197                        3685                      5,3

Zeeland                               27                           593                        4,5

Overijssel                           45                           1038                      4,3

Friesland                             28                           662                        4,2

Noord-Holland                 161                        4065                      4,0

Utrecht                                55                           1396                      3,9

Gelderland                         72                           1890                      3,8

Flevoland                            11                           298                        3,7

*25 telefoonnummers zijn niet geregistreerd onder een provincie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: