'Nederlandse resto's duurder dan buitenland'

27 september 2010 |
'Nederlandse resto's duurder dan buitenland'<

Nederlanders denken wanneer ze in het buitenland uit eten gaan goedkoper uit zijn dan in de vaderlandse horeca. Driekwart van de respondenten (74%) op de 'Vraag van Vandaag' die ING dagelijks op haar website houdt gaf recentelijk aan dat het in Nederland duurder is om uit eten te gaan dan in het buitenland. Ruim een vijfde (22%) ziet geen verschil en 4% vindt ons eigen land goedkoper. Er werden door ING tegen de 75.000 inzendingen ontvangen.

Verschillende prijzen
Om de uitkomst te onderzoeken vergeleek de financiële dienstverlener de gemiddelde restaurantprijzen in enkele Europese hoofdsteden. De gemiddelde prijs voor een maaltijd blijkt in Parijs en Berlijn hoger te liggen dan in Amsterdam, maar in Brussel en Londen hoeft minder te worden betaald voor een diner. Het maakt dus sterk uit waar mensen naar toe reizen.

Tanken over de grens
Tijdens vakanties zijn voor veel toeristen de prijzen in het buitenland van belang. Vakantiegangers vergelijken dikwijls alleen de huidige prijsniveaus in binnen- en buitenland en niet de prijsstijgingen. Vooral de bekende toeristische uitgaven, zoals eten en drinken, accommodatie en uitjes zullen in het oog springen. Goedkoper tanken vlak over de grens is een bekend fenomeen, maar ook uit eten gaan en de attractieparken zijn volgens veel consumenten goedkoper in de ons omringende landen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: