Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

30 mei 2016 |
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op<

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden
stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Delft kleurden gisteren blauw en er werd gul gegeven. Na verdubbeling door partner Wilde Ganzen is er een bedrag van 65.000 euro opgehaald.

Studenten
In de veertien steden hebben ongeveer honderd studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. De landelijke opening vond dit jaar plaats in Utrecht op de Ganzenmarkt, waar ook de hele dag een evenement was. In de andere steden werd er ook van alles voorbereid om de Nacht tot een groot succes te maken. Zo stond heel Wageningen op zijn kop en waren er in veel steden workshops, feesten, optredens en standjes neergezet.

Voor een goed doel
De opbrengst van de Nacht van de Fooi 2016 komt volledig ten goede aan zes kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten. Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur. Stichting SamenScholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school in Nicaragua waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen. Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd. The Ray of Light foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden. African Foundation of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag een enorm bedrag opgehaald en heeft ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij het uitgaande publiek. De opbrengst van dit jaar is te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en Wilde Ganzen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: