Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

8 juli 2015 |
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden<

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking
was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil voor hun feedback. Maar vorige week is Lot & de Walvis officieel geopend.

Huiskamer
Lot bevindt zich aan de Haven 1 in Leiden in een monumentaal pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding. Het U-vormige gebouw heeft verschillende ruimtes: Lot’s 'keuken', 'huiskamer', 'hal' en 'eetkamer'. Deze ruimtes zijn allemaal verschillend van inrichting, maar hebben één ding gemeen: je moet je er thuis voelen. Denk aan jaren ’70 tegeltjes, 150 jaar oud hout van Amerikaanse graanschuren op de muur en Noord-Afrikaanse kleden op de vloer. Een vintage grammofoonspeler met een stapel elpee's staat uitnodigend klaar en op de oud lederen bank kun je lekker bladeren in de ruimschoots aanwezige tijdschriften en dagbladen.

Zwemvestjes
Met drie terrassen en een steiger met picknicktafels aan het water is het buiten goed vertoeven. Maar Lot realiseert zich ook dat het zo dicht aan het water best gevaarlijk kan zijn voor de allerkleinsten. Daarom vroeg ze haar Facebookvrienden om oude zwemvestjes te doneren. Er werd goed gereageerd op deze actie, de gekregen zwemvestjes hangen nu buiten aan een rek.



Gratis water met een smaakje
‘Little Things mean a Lot’. Er staan daarom drie watertanks met ieder een andere smaak waarvan de gasten zelf kosteloos gebruik van kunnen maken. Onder de tafels bevinden zich USB-connectoren en voldoende stopcontacten voor de op locatie werkende gasten.

Over De Horeca Groep
Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: