Merijn Gijsbers Nederlands Barista Kampioen 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs
Merijn Gijsbers Nederlands Barista Kampioen 2017

Merijn Gijsbers (30), baristatrainer bij Het Koffiegenootschap en Alpro, wint overtuigend het Nederlands Barista Kampioenschap in Amsterdam. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is Specialty Coffee Association Netherlands, Gijsbers vertegenwoordigt Nederland tijdens het wereldkampioenschap in Seoul in november 2017. Tweede werd Dagmar Geerlings, de derde plaats was voor Sybilla Jimmink. 

De zes beste barista’s van Nederland streden zaterdag om de felbegeerde titel tijdens de finale van het Nederlands Barista Kampioenschap op The Amsterdam Coffee Festival. Onder toeziend oog van de jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie en eigen koffierecept.

Maanden trainen voor de perfecte koffie

De finalisten trainen maanden met hun team voor de presentatie, de 15 minuten op het podium zijn minutieus uitgedacht en getraind. De ontlading is dan ook groot. Gijsbers: “Ik kan het nog niet helemaal geloven, het is geweldig, we hebben zo hard gewerkt!”

Complete beleving in 15 minuten

Gijsbers werkte samen met Esther Maasdam en Ben Morrow van Manhattan Roasters aan de presentatie. De zoetheid van de Geisha koffie uit Panama werd de basis van een verhaal over suikers in koffie en ook melk. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Gijsbers een complex verhaal overbrengt.

Juryvoorzitter Nora Smahelova: “Merijn heeft de gave om je mee te nemen in een verhaal, hij stelt de juryleden op hun gemak en geeft ze een complete beleving.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: