Merijn Gijsbers Nederlands Barista Kampioen 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Merijn Gijsbers (30), baristatrainer bij Het Koffiegenootschap en Alpro, wint overtuigend het Nederlands Barista Kampioenschap in Amsterdam. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is Specialty Coffee Association Netherlands, Gijsbers vertegenwoordigt Nederland tijdens het wereldkampioenschap in Seoul in november 2017. Tweede werd Dagmar Geerlings, de derde plaats was voor Sybilla Jimmink. 

De zes beste barista’s van Nederland streden zaterdag om de felbegeerde titel tijdens de finale van het Nederlands Barista Kampioenschap op The Amsterdam Coffee Festival. Onder toeziend oog van de jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie en eigen koffierecept.

Maanden trainen voor de perfecte koffie

De finalisten trainen maanden met hun team voor de presentatie, de 15 minuten op het podium zijn minutieus uitgedacht en getraind. De ontlading is dan ook groot. Gijsbers: “Ik kan het nog niet helemaal geloven, het is geweldig, we hebben zo hard gewerkt!”

Complete beleving in 15 minuten

Gijsbers werkte samen met Esther Maasdam en Ben Morrow van Manhattan Roasters aan de presentatie. De zoetheid van de Geisha koffie uit Panama werd de basis van een verhaal over suikers in koffie en ook melk. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Gijsbers een complex verhaal overbrengt.

Juryvoorzitter Nora Smahelova: “Merijn heeft de gave om je mee te nemen in een verhaal, hij stelt de juryleden op hun gemak en geeft ze een complete beleving.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: