Merijn Gijsbers Nederlands Barista Kampioen 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Merijn Gijsbers (30), baristatrainer bij Het Koffiegenootschap en Alpro, wint overtuigend het Nederlands Barista Kampioenschap in Amsterdam. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is Specialty Coffee Association Netherlands, Gijsbers vertegenwoordigt Nederland tijdens het wereldkampioenschap in Seoul in november 2017. Tweede werd Dagmar Geerlings, de derde plaats was voor Sybilla Jimmink. 

De zes beste barista’s van Nederland streden zaterdag om de felbegeerde titel tijdens de finale van het Nederlands Barista Kampioenschap op The Amsterdam Coffee Festival. Onder toeziend oog van de jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie en eigen koffierecept.

Maanden trainen voor de perfecte koffie

De finalisten trainen maanden met hun team voor de presentatie, de 15 minuten op het podium zijn minutieus uitgedacht en getraind. De ontlading is dan ook groot. Gijsbers: “Ik kan het nog niet helemaal geloven, het is geweldig, we hebben zo hard gewerkt!”

Complete beleving in 15 minuten

Gijsbers werkte samen met Esther Maasdam en Ben Morrow van Manhattan Roasters aan de presentatie. De zoetheid van de Geisha koffie uit Panama werd de basis van een verhaal over suikers in koffie en ook melk. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Gijsbers een complex verhaal overbrengt.

Juryvoorzitter Nora Smahelova: “Merijn heeft de gave om je mee te nemen in een verhaal, hij stelt de juryleden op hun gemak en geeft ze een complete beleving.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: