'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'

12 januari 2010 |
'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'<

'Overweldigend' en 'heftig' noemen de drie winnaars van het programma Mijn Tent is Top hun deelname aan het programma tijdens een interview op de Horecava. Toch hadden Sven en Geertje van restaurant Coquille in Den Bosch, René van restaurant Flinstering in Breda en Lie en Rianne van restaurant de Pastinaeck te Amersfoort het zo weer gedaan. "Een restaurant beginnen? Meld je aan bij het programma", luidt de tip van Sven.

Hoe is dat nou om mee te doen met een goedbekeken programma als Mijn Tent is Top? René had de impact van televisie onderschat. "Je gelooft in eerste instantie niet dat er daadwerkelijk mensen kijken." De andere oud-deelnemers knikken instemmend. "Niet alleen Herman den Blijker is overweldigend", lacht Rianne. "Maar ook de hele ploeg die hij meeneemt." Volgens Geertje word je niet voorbereid op het programma. René weet wel waarom. "Ze willen juist de verrassingsmomenten vastleggen. Dat is mooie televisie."

Finale
De finale vonden de zes ondernemers unaniem het meest spannende moment. "Ik keek uit mijn raam, en opeens stond het hele plein vol", blikt Lie terug. René voelde zich 'net een popster'. "De mensen van RTL wisten zelfs welk merk sigaretten ik rookte, voor het geval ik die nodig had." Maar na de finale begint het pas echt. Geertje: "'Wij zaten anderhalfjaar elke middag en avond vol." Haar man Sven vult aan: "Het is elke dag gas geven."

Passend concept
Voor wie ook een zaak op wil zetten, hebben de ondernemers zeker nog tips. Een 'helder concept' is volgens Geertje een belangrijke basis. René: "Dat is het. Daar heb ik niks aan toe te voegen." Lie wil over dat onderwerp nog wel iets kwijt. "Zorg dat het concept bij je past. Jij moet er mee werken, zorg dus dat je het leuk vindt." De laatste opbeurende mededeling komt van Rianne. Lachend: "Als je een eigen zaak begint is er niks meer over van het leven dat je daarvoor had." Gelukkig vindt ze het 'fantastisch'.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: