'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'

12 januari 2010 |
'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'<

'Overweldigend' en 'heftig' noemen de drie winnaars van het programma Mijn Tent is Top hun deelname aan het programma tijdens een interview op de Horecava. Toch hadden Sven en Geertje van restaurant Coquille in Den Bosch, René van restaurant Flinstering in Breda en Lie en Rianne van restaurant de Pastinaeck te Amersfoort het zo weer gedaan. "Een restaurant beginnen? Meld je aan bij het programma", luidt de tip van Sven.

Hoe is dat nou om mee te doen met een goedbekeken programma als Mijn Tent is Top? René had de impact van televisie onderschat. "Je gelooft in eerste instantie niet dat er daadwerkelijk mensen kijken." De andere oud-deelnemers knikken instemmend. "Niet alleen Herman den Blijker is overweldigend", lacht Rianne. "Maar ook de hele ploeg die hij meeneemt." Volgens Geertje word je niet voorbereid op het programma. René weet wel waarom. "Ze willen juist de verrassingsmomenten vastleggen. Dat is mooie televisie."

Finale
De finale vonden de zes ondernemers unaniem het meest spannende moment. "Ik keek uit mijn raam, en opeens stond het hele plein vol", blikt Lie terug. René voelde zich 'net een popster'. "De mensen van RTL wisten zelfs welk merk sigaretten ik rookte, voor het geval ik die nodig had." Maar na de finale begint het pas echt. Geertje: "'Wij zaten anderhalfjaar elke middag en avond vol." Haar man Sven vult aan: "Het is elke dag gas geven."

Passend concept
Voor wie ook een zaak op wil zetten, hebben de ondernemers zeker nog tips. Een 'helder concept' is volgens Geertje een belangrijke basis. René: "Dat is het. Daar heb ik niks aan toe te voegen." Lie wil over dat onderwerp nog wel iets kwijt. "Zorg dat het concept bij je past. Jij moet er mee werken, zorg dus dat je het leuk vindt." De laatste opbeurende mededeling komt van Rianne. Lachend: "Als je een eigen zaak begint is er niks meer over van het leven dat je daarvoor had." Gelukkig vindt ze het 'fantastisch'.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: