'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'

12 januari 2010 |
'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'<

'Overweldigend' en 'heftig' noemen de drie winnaars van het programma Mijn Tent is Top hun deelname aan het programma tijdens een interview op de Horecava. Toch hadden Sven en Geertje van restaurant Coquille in Den Bosch, René van restaurant Flinstering in Breda en Lie en Rianne van restaurant de Pastinaeck te Amersfoort het zo weer gedaan. "Een restaurant beginnen? Meld je aan bij het programma", luidt de tip van Sven.

Hoe is dat nou om mee te doen met een goedbekeken programma als Mijn Tent is Top? René had de impact van televisie onderschat. "Je gelooft in eerste instantie niet dat er daadwerkelijk mensen kijken." De andere oud-deelnemers knikken instemmend. "Niet alleen Herman den Blijker is overweldigend", lacht Rianne. "Maar ook de hele ploeg die hij meeneemt." Volgens Geertje word je niet voorbereid op het programma. René weet wel waarom. "Ze willen juist de verrassingsmomenten vastleggen. Dat is mooie televisie."

Finale
De finale vonden de zes ondernemers unaniem het meest spannende moment. "Ik keek uit mijn raam, en opeens stond het hele plein vol", blikt Lie terug. René voelde zich 'net een popster'. "De mensen van RTL wisten zelfs welk merk sigaretten ik rookte, voor het geval ik die nodig had." Maar na de finale begint het pas echt. Geertje: "'Wij zaten anderhalfjaar elke middag en avond vol." Haar man Sven vult aan: "Het is elke dag gas geven."

Passend concept
Voor wie ook een zaak op wil zetten, hebben de ondernemers zeker nog tips. Een 'helder concept' is volgens Geertje een belangrijke basis. René: "Dat is het. Daar heb ik niks aan toe te voegen." Lie wil over dat onderwerp nog wel iets kwijt. "Zorg dat het concept bij je past. Jij moet er mee werken, zorg dus dat je het leuk vindt." De laatste opbeurende mededeling komt van Rianne. Lachend: "Als je een eigen zaak begint is er niks meer over van het leven dat je daarvoor had." Gelukkig vindt ze het 'fantastisch'.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: