McDonald’s opent 10e McCafé in Nederland

2 december 2016 | Jorien Slager

Met de opening van McCafé in het McDonald’s Restaurant in Maasdijk staat de teller van dit nieuwe concept al op 10 in Nederland. Positieve reacties van gasten en goede resultaten van McCafé staan aan de basis van de uitrol in Nederland, die pas in februari van dit jaar begon. In de McCafés kunnen gasten, bij een speciale counter, kiezen uit verschillende koffievariaties, thee en versbereide lekkernijen. McDonald’s speelt met McCafé in op de veranderende wensen van haar gasten in Nederland.
 
De McCafés zijn, samen met Table Service en Salad Bar, het bewijs van de vernieuwingen die McDonald’s eind vorig jaar aankondigde. Hierbij staat het inspelen op persoonlijke wensen van gasten en de verse bereiding van producten centraal. Gasten waarderen het aanbod van McCafé. Samen met de goede resultaten van de McCafés is dit een goede basis voor de verdere uitrol van dit concept op geschikte locaties bij McDonald’s in Nederland. 

Het antwoord op behoeften van gasten

Robert Leene, Director Operations, Restaurant Technology Solutions & Supply Chain van McDonald’s Nederland, is blij met de gerealiseerde groei van McCafé en de reacties van gasten tot nu toe: “We proberen iedere keer weer tegemoet te komen aan de wensen van onze gasten. Met McCafé spelen we in op de trend in Nederland waarbij consumenten buitenshuis – on the go - willen genieten van koffie- en theevariaties en daarbij ook nog iets lekkers willen eten. De positieve resultaten en reacties die wij tot nu krijgen, bevestigen dat we binnen onze geplande strategie de juiste keuzes hebben gemaakt. Onze gasten zijn erg tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van de koffieproducten en versbereide lekkernijen, zowel voor in onze restaurants als voor onderweg. Wij werken er momenteel hard aan om meer gasten in Nederland te laten genieten van de producten van McCafé.” McDonald’s ziet voornamelijk in de ochtend een stijging van het aantal gasten. Maar ook op andere momenten van de dag is het verschil merkbaar, bijvoorbeeld later op de avond.

Verrassend assortiment

De reacties van gasten op het assortiment aan koffievariaties en lekkernijen van McCafé zijn positief. Gasten die bij McDonald’s voor koffie, thee en lekkers komen, zijn het meest enthousiast over de Cappuccino, gemaakt van versgemalen 100% Arabica bonen. Optioneel met een siroop naar keuze voor de liefhebbers. Ook de ruime keuze aan verschillende lekkernijen vind gretig aftrek. De versbereide macarons en cheesecake zijn erg populair, maar ook appeltaart, croissantjes en Triple Choco Cookie kunnen rekenen op een fanschare. De koffievariaties en de lekkernijen zijn de hele dag verkrijgbaar, ook via de gewone counter, bestelkiosk en de McDrive. 

Over McDonald’s Nederland

McDonald’s bezorgt in Nederland haar wekelijks bijna 3 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 17.500 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 248 restaurants. Het streven naar kwaliteit staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: