McDonald’s bereikt mijlpaal van 50ste restaurant met Table Service

27 september 2016 | Thijs Jacobs

Sinds vorige week biedt McDonald’s in 50 van haar restaurants in Nederland Table Service aan: de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel te laten serveren door een servicemedewerker. Door het succes van het concept rolt McDonald’s de innovatie nu versneld uit door heel Nederland. Het restaurant in Capelle aan den IJssel is het 50ste restaurant waar Table Service wordt aangeboden.

 

https://bynder-public-eu-central-1.s3.amazonaws.com/media/E3DA3493-C723-4C56-A2220052545EAF51/9411743C-81B9-4ECA-894123431ED0857E/webimage-1098B0E6-EA41-4E7A-8A8A81A1595C1BC7.jpg

 

Inspelen op veranderende behoeften van gasten als zij een McDonald’s restaurant bezoeken en het optimaliseren van de restaurantbeleving: dit waren in 2015 de voornaamste redenen om een pilot met Table Service te starten in het restaurant in Purmerend. Uit deze pilot kwam naar voren dat gasten de extra service waarderen. Ze ervaren minder wachttijd en meer comfort, doordat zij na een bestelling bij de bestelkiosk meteen aan tafel plaats kunnen nemen. Ook geven gasten aan dat Table Service zorgt voor een betere restaurantbeleving. Hierbij spelen de vriendelijkheid en de persoonlijke benadering van de servicemedewerkers een belangrijke rol. Table Service is vooral voor gezinnen erg praktisch. Ouders hebben minder om handen en kunnen de volledige aandacht aan hun kinderen geven. Na ruim een jaar wordt het serviceconcept al in 50 McDonald’s restaurants in Nederland aangeboden.

https://bynder-public-eu-central-1.s3.amazonaws.com/media/E3DA3493-C723-4C56-A2220052545EAF51/E707E738-5282-4E20-944886CB9ECCF236/webimage-F0A2BCB5-47D3-4195-8AC46972F9A17B91.jpg

Gasten tevreden over Table Service

Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland licht toe; “Wij zijn volop bezig met het ontwikkelen en introduceren van verschillende vernieuwingen als McCafé, Salad Bar en My Burger. Table Service is ook één van deze vernieuwingen en wordt door onze gasten enorm gewaardeerd. Juist door deze hoge tevredenheid rollen we dit concept nu versneld uit door heel Nederland. We streefden naar 50 restaurants met Table Service aan het einde van 2016, en ik ben enorm trots dat we nu al op dat aantal zitten. Natuurlijk rollen we het succesvolle serviceconcept verder uit, zodat steeds meer gasten Table Service kunnen ervaren.”

Over McDonald’s Table Service

McDonald’s haakt met het internationaal beproefde serviceconcept in op de wensen en verwachtingen van haar gasten. Gasten die een bestelling plaatsen bij een Easy Order Kiosk kunnen in het menu aangeven in welk deel van het restaurant zij gaan zitten en vervolgens plaatsnemen in het restaurant. Wanneer de bestelling klaar is, brengt een medewerker deze direct bij de gast aan tafel. Een extra service voor McDonald’s gasten. Bediening aan tafel kan iedere dag en op elk moment dat het restaurant geopend is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: