MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

16 mei 2014 |
MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker<

Een bevlogen en betrokken student die uitblinkt in haar vak en zelfs finalist was van televisieprogramma MasterChef. Dat is Rosah van
Schendelen (27), student van de mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok van SVO vakopleiding food/Culinair Centrum Beverwijk. SVO nomineert Rosah dan ook met veel plezier voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

Nomineren
Voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo kunnen alle mbo-opleiders een student nomineren die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote waarde was voor zijn leerbedrijf. SVO kiest dit jaar voor mbo-student Rosah van Schendelen, die gisteren de tweede plaats behaalde in de finale van het televisieprogramma MasterChef.

Betrokken en bevlogen
Rosah was tot een jaar geleden nog redacteur, maar besloot haar hart te volgen en een koksopleiding bij SVO te gaan doen. Mentor Conny Korten: “Rosah is bijzonder betrokken en bevlogen en ze blinkt uit door haar efficiënte en doelgerichte werkwijze. Zelfs onder enorme druk presteert ze uitstekend en ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties. Als het nodig is, neemt ze moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over.”

Erkend talent
Rosah combineerde haar studie de afgelopen maanden met haar deelname aan televisieprogramma MasterChef. Daar werd haar talent ook erkend: ze was niet alleen finalist van het programma, maar ze heeft inmiddels ook een baan in het restaurant van Peter Lute. Voor de zomer rondt Rosah haar mbo 3-opleiding af en daarna wil ze doorstromen naar de mbo 4-opleiding Gespecialiseerd kok bij SVO/Culinair Centrum Beverwijk. Zo werkt ze verder aan het realiseren van haar droom: chef-kok worden in een sterrenrestaurant.

Over de verkiezing
De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad, met als doel positieve aandacht voor de mbo-sector te genereren. Via www.ditismbo.nl kan er vanaf 16 juni gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 9 oktober presenteren vier finalisten zich aan de jury en het publiek. Voor meer informatie: www.ditismbo.nl.

Vakspecialisten voor foodbedrijven
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: