MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

16 mei 2014 |
MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker<

Een bevlogen en betrokken student die uitblinkt in haar vak en zelfs finalist was van televisieprogramma MasterChef. Dat is Rosah van
Schendelen (27), student van de mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok van SVO vakopleiding food/Culinair Centrum Beverwijk. SVO nomineert Rosah dan ook met veel plezier voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

Nomineren
Voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo kunnen alle mbo-opleiders een student nomineren die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote waarde was voor zijn leerbedrijf. SVO kiest dit jaar voor mbo-student Rosah van Schendelen, die gisteren de tweede plaats behaalde in de finale van het televisieprogramma MasterChef.

Betrokken en bevlogen
Rosah was tot een jaar geleden nog redacteur, maar besloot haar hart te volgen en een koksopleiding bij SVO te gaan doen. Mentor Conny Korten: “Rosah is bijzonder betrokken en bevlogen en ze blinkt uit door haar efficiënte en doelgerichte werkwijze. Zelfs onder enorme druk presteert ze uitstekend en ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties. Als het nodig is, neemt ze moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over.”

Erkend talent
Rosah combineerde haar studie de afgelopen maanden met haar deelname aan televisieprogramma MasterChef. Daar werd haar talent ook erkend: ze was niet alleen finalist van het programma, maar ze heeft inmiddels ook een baan in het restaurant van Peter Lute. Voor de zomer rondt Rosah haar mbo 3-opleiding af en daarna wil ze doorstromen naar de mbo 4-opleiding Gespecialiseerd kok bij SVO/Culinair Centrum Beverwijk. Zo werkt ze verder aan het realiseren van haar droom: chef-kok worden in een sterrenrestaurant.

Over de verkiezing
De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad, met als doel positieve aandacht voor de mbo-sector te genereren. Via www.ditismbo.nl kan er vanaf 16 juni gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 9 oktober presenteren vier finalisten zich aan de jury en het publiek. Voor meer informatie: www.ditismbo.nl.

Vakspecialisten voor foodbedrijven
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: