Marktplaats voor thuisdiners en tours

11 februari 2015
Marktplaats voor thuisdiners en tours

Withlocals, de in Azië al succesvolle marktplaats waar reizigers thuisdiners, tours en activiteiten direct bij de lokale bevolking kunnen boeken, start nu
ook in Nederland. Sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en Rene Brienen (Brienen aan de Maas) trappen af met een aantal dinnerparty's bij hen thuis. Vanaf nu kunnen gepassioneerde thuischefs zich inschrijven op "Withlocals.com":http://www.withlocals.com om hun culinaire kunsten aan te bieden. De nadruk ligt op het samen eten in intercultureel Nederland. Zowel reizigers als Nederlanders kunnen gebruik maken van het aanbod van Withlocals.

*Sterrenchef thuis*
Al deze thuis diners hebben iets unieks, dat kan heel divers zijn. Naast het eten bij een sterrenchef thuis, kun je bijvoorbeeld ook eten bij een Hindoestaans gezin, wiens leven compleet in het teken staat van eten en verhalen, en waarvan de vader de meest fantastische masala maakt. Maar denk ook aan een gepensioneerde Spaanse chef, die een avond lang heerlijke tapas en dranken serveert, of een diner op een biologische boerderij waar alleen gerechten worden bereidt van producten van eigen erf.

Naast thuis*Andere activiteiten*
diners, kunnen op Withlocals.com ook tours en activiteiten worden aangeboden en geboekt. Withlocals verandert de traditionele reisbranche door, zonder enige tussenkomst van andere organisaties, vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Laagdrempelig kunnen reiziger en host via de app de afspraak maken en met elkaar chatten. Zo komen authentieke ervaringen snel tot stand. Denk hierbij aan een viergeloven tour door Amsterdam, een dag als „spiderman" in Eindhoven, of een workshop haken of vogelhuisjes maken.

*Azië*
Withlocals is een jaar geleden gestart in Azië. „Het concept was simpel; een online marktplaats waar trusted locals hun thuis diners, tours en activiteiten kunnen aanbieden. Het eten bij mensen thuis blijkt in Azië een nog groter succes dan verwacht. Voor ons een reden om deze internationale travel trend te introduceren in Nederland ", aldus Dick Koopman van Withlocals.

*Spanje*
Naast Nederland start Withlocals binnenkort ook in Spanje. Het concept is hetzelfde als in Nederland. De eerste stap in Europa is hiermee gezet.
"

Overig nieuws