MagnEETcafé in Poortugaal breidt uit

22 maart 2016
MagnEETcafé in Poortugaal breidt uit

MagnEETcafé in Poortugaal gaat de schitterende locatie in het oude tramstation van Poortugaal aanzienlijk uitbreiden, zonder daarbij iets af te doen
aan het authentieke karakter van het bijzondere pand. Het geliefde eetcafé krijgt een flinke uitbouw, een compleet nieuw interieur en het terras wordt ruimer, zodat zonliefhebbers vanaf dit voorjaar kunnen genieten van heerlijk zomerweer én de meest smakelijke gerechten van de nieuwe houtskoolgrill. Door deze re-styling is MagnEETcafé sinds begin deze week gesloten. Op 18 mei 2016 wordt het café-restaurant weer geopend.

*Uitbouw*
Om meer gasten te kunnen ontvangen voor een heerlijke lunch, diner of een gezellige borrel, krijgt het unieke pand een flinke uitbouw. Daarnaast wordt het interieur in een nieuw jasje gestoken. De bar wordt verplaatst en het interieur wordt compleet vernieuwd, zodat de warme, huiselijke sfeer waar MagnEETcafé om bekend staat, nog beter tot zijn recht komt.

*Kip van de houtskoolgrill*
Een van de in het oog springende veranderingen is de volledig nieuwe keuken van het restaurant. Het eetcafé krijgt de beschikking over een prachtige open keuken, zodat de gasten met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe onze koks met veel passie de meest heerlijke gerechten klaarmaken. Bovendien wordt de keuken voorzien van een authentieke houtskoolgrill, die gebruikt gaat worden voor bijvoorbeeld malse kip van de barbecue, Frans of Portugees gekruid.

Daarnaast gaat ook het terras flink op de schop. Om meer ruimte te creëren, wordt de huidige entree verplaatst, zodat er meer plaats is voor zonliefhebbers. Het vernieuwde terras zal volledig worden omringd door groen en heeft de hele dag zon, waardoor het nóg meer dan voorheen een uitstekende plek is om te genieten van een lunch, borrel of diner.

*Groepen, borrels en vergaderingen*
Het vertrek boven het café, dat op het ogenblik nog wordt gebruikt als woonruimte, wordt omgetoverd tot een sfeervolle ruimte voor zowel zakelijke gezelschappen als particuliere groepen. Hierdoor wordt MagnEETcafé bij uitstek een locatie, die geschikt is voor een vergadering, borrel of andere zakelijke- en groepsactiviteiten.

*Andere naam*
Door de ingrijpende vernieuwing krijgt MagnEETcafé een andere uitstraling. Om deze kersverse look te benadrukken, krijgt het MagnEETcafé een andere naam, die beter past bij de nieuwe ambiance. Het is echter nog even wachten op deze naam, want voorlopig houden de eigenaren en het personeel deze nog geheim.

*Over MagnEETcafé*
MagnEETcafé Poortugaal is als horecagelegenheid al jarenlang een begrip in Poortugaal en omstreken. Het sfeervolle restaurant is gevestigd in een voormalig tramstation en is centraal gelegen aan alle doorgaande wegen. Bezoekers kunnen gebruik maken van een ruime, eigen parkeerplaats.

*Over Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling*
MagnEETcafé is een onderneming van Debuut B.V. Met meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van horecabedrijven en het ontwikkelen van horecaconcepten is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Inmiddels heeft Debuut. B.V. 27 locaties en 17 formules, waar jaarlijks 2,5 miljoen gasten worden ontvangen. Veel van onze horecabedrijven, zoals Mexicaans restaurant Popocatepetl, Waag Leiden, De Vooruitgang, De Colonie, Breakaway en STAN&CO zijn ware begrippen, net als Belgisch Biercafé Olivier, waarvan de vestiging in Utrecht in 2014 werd uitgeroepen tot beste café van Nederland.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws