Maaltijdsalade met fruit, kip en kaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Kaas is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kip op het menu zet. Misschien wel juist daarom is het zo’n verrassend lekkere combinatie: kipfilet, fruit en Vergeer Saladekaas. Wie eenmaal proeft, weet direct dat het bewijs weer eens is geleverd: durf te variëren en te proberen, en de beloning is een feest voor de smaakpapillen.

Ingrediënten (4 personen):

2 stuks kipfilet
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
1 banaan
1 appel
4 stuks of blikje mandarijnen
50 gram gehakte walnoten
50 gram rozijnen
150 gram Vergeer Saladekaas
1 potje sour cream
2 eetlepels honing
2 eetlepels worcestershiresauce
zout en peper

Bereidingswijze:

Bak de kipfilets gaar in een koekenpan. Snijd de witlof en de bleekselderij in dunne ringen, de banaan en de appel in kleine stukjes en pel de mandarijnen. Snijd de gare kipfilet in blokjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Roer de sour cream los met de honing, de worcestershiresauce, peper en zout en meng deze door de salade. Strooi als laatste de Vergeer Saladekaas eroverheen. Serveer met warm stokbrood.

Tip:

Probeer deze salade ook eens met gerookte kip in plaats van kipfilet, en voeg wat gezouten cashewnoten toe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: