Lunchrooms maken gegevens hygiëne niet openbaar

8 april 2014
Lunchrooms maken gegevens hygiëne niet openbaar

Lunchroomeigenaren weigeren mee te werken met de openbaarmaking van de hygiënische stand van zaken in hun lunchroom. De NVWA heeft immers
opgeroepen om de hygiënische stand van zaken in uw lunchroom door te geven. Daar las u al meer over op onze website en de NVWA gaf tekst en uitleg op de Nationale Lunchroomdag. Nu is bekend geworden dat de lunchroombranche massaal geen gehoor geeft aan de oproep van de NVWA om een Veilig Voedsel Verklaring in te vullen. Metro heeft deze cijfers bekendgemaakt.

*Slechts 500 lunchrooms*
Er zijn tot op heden slechts 500 lunchrooms die gehoor hebben gegeven aan de oproep. Lunchrooms verkrijgen geen 'Horeca Inspectiekaart' wanneer de verklaring niet is ingevuld. Gasten kunnen hieraan aflezen of een lunchroom als veilig, hygiënisch en/of ongediertevrij is beoordeeld.

*Onzinnig?*
De vraag is of gasten überhaupt ooit naar deze kaart zullen gaan vragen. Een lunchroom staat namelijk enkel als 'ongecontroleerd' op de website van de NVWA wanneer de verklaring niet is ingevuld. Wij kennen weinig horecagasten die deze website bezoeken alvorens te gaan lunchen, maar dat terzijde.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws